Toggle menu

Hud


Det har i de siste år vært en enorm utvikling innen fagområdet dermatologi hos dyr. I dag kan nesten alle hudsykdommer behandles, eller i det minste kontrolleres.

En stor gruppe av våre pasienter har problemer med huden. Mange dyr får kløe på grunn av parasitter. Lus er vanlig og det smitter lett, og det kan også være midd i pelsen, hårsekkene, nesen eller ørene til dyret. Lopper er heldigvis relativt uvanlig i Norge, men hos hunder og katter som har vært på reise sørover i Europa (eller i kontakt med andre dyr som har det) kan dette være årsaken til en stygg kløe, gjerne med en allergisk reaksjon. Hos PetVett kan vi gi råd og veiledning vedrørende behandling og forebygging.

En annen grunn til kløe er allergi. De fleste hunde- og katteallergikere reagerer på husstøvmidd eller pollen. Vi kan ta for å sjekke hva dyret ditt er allergisk mot.
Enkelte dyr reagerer også på innholdet i tørrfôret de spiser. Slike dyr må settes på spesialdietter. I våre butikker vil du få råd og veiledning om riktig fôring av pasienter med hudproblemer.

Veterinær og spesialist i hudsykdommer, Babette Baddaky Taugbøl arbeider ved AniCura Dyresykehus Oslo og undersøker spesielle hudlidelser. Hun har mer en 15 års erfaring innen hudsykdommer hos dyr, og tar imot henvisninger innen hud- og øresykdommer, eksem, allergi, kløe, håravfall med mer.

Trykk her om du ønsker å sette opp en time til Babette