Toggle menu

Generell kirurgi og rutine inngrep

Kirurgi kommer fra det latinske ordet chirurgiae som betyr «håndarbeid». Vi deler fagfeltet opp i to kategorier; bløtvevskirurgi og ortopedi (bein- og leddkirurgi). Les mer om ortopedi i undermenyen under «våre tjenester»
Bløtvevskirurgi omhandler alt fra enkel suturering av kuttskader, fjerning av kuler og uttak av vevsprøver til mer omfattende kirurgi som på for eksempel øyner, ører, urogenitale inngrep og buk operasjoner.
Våre veterinærer har i årenes løp gjennomgått utallige kurstimer innen avansert kirurgi undervist av anerkjente spesialister fra European College of Veterinary Surgeons (ECVS) for å sørge for at alle pasienter får optimal behandling med best mulig prognoser og minimal komplikasjonsrate.
Ved små operasjoner som f.eks. enkle kuttskader og vortefjerning vil dyp sedasjon kombinert med lokalbedøvelse være trygt og effektivt. 

Ved større operasjoner og akutthjelp som f.eks. magedrening eller livmorsbetennelse må pasienter legges på gassnarkose med varmetilførsel, puls og oksygenmonitorering, og intravenøs væskebehandling. Slike større inngrep kan være veldig omfattende og rekonvalesensen kan være likeså viktig som selve operasjonen. Vi har mulighet til å holde pasienter hospitalisert for observasjon etter et slikt inngrep til vi føler det er forsvarlig å sende dyret hjem. Dyreeierne vil da få med seg et infoskriv om hva et slikt inngrep omfatter, hva man kan forvente seg de neste dagene og veiledende informasjon angående fóring, fysisk aktivitet, medisinering og mulige komplikasjonstegn.

Vi utfører  også alle typer rutineoperasjoner som f.eks. kastrering av hunn og hannkatter fra 6mnd alder og oppover. Begge inngrep av små og på hunnkatter benytter vi oss av kikkehullsmetode via flankesnitt (se demonstrasjonsvideo nedenfor). Ring oss eller kom innom for tilbud!