Toggle menu

Indremedisin

 

 

Indremedisin er det medisinske faget der man arbeider med forebygging, diagnostisering og behandling av sykdommer. Indremedisin er den mest krevende delen av jobben til en veterinær der mange pasienter kan gå med skjulte underliggende sykdommmer uten tydelige kliniske tegn. Siden indremedisinpasienter ofte er alvorlig syke eller krever komplekse undersøkelser må vi basere en diagnose på generelle adferdsavvik observert av eieren, kliniske funn på helsesjekk, resultater av blodprøver, urinprøver, ultralyd og røntgen.

På klinikken har vi topp moderne og avansert laboratorie utstyr som kan analysere blodverdier som hematologi (røde/hviteblodlegemer, blodplater og lymfeceller) og biokjemi (nyre, lever, bukspyttkjertel og elektrolytt verdier), stoffskiftelidelser, fruktosamin og arvelige sykdommer. 

Videre kan vi teste for infeksjonssykdommer som følge av virus og bakterier med prøvesvar innen få minutter.

For mer komplekse prøver som hormonverdier, detaljert vevs-og celleprøve analyse, virus/bakterie/parasitt bestemmelser og gentestinger/arvelige sykdommer har vi gode samarbeidspartnere både innlands og utenlands.

lab

 

Indremedisinske utredninger kan være veldig tidkrevende der symptomatisk behandling kan være nødvendig mens man søker en endelig diagnose. Man må huske på at som å stille rett diagnose, er det like viktig å utelukke hvilke sykdommer kjæledyret ikke lider av.

For kritisk syke pasienter har vi muligheten til hospitalisering med oksygentilførsen, intravenøs væskebehandling og intensiv overvåkning.