Slik minsker du stresset i julen for katten din

Juletiden forbindes ofte med ferie og tid for samvær med slekt og venner. Men for katten som er et vanedyr kan høytiden være en stressende opplevelse med fremmede mennesker og et annerledes hjemmemiljø med mye glitter, planter og andre dekorasjoner. Med litt ekstra oppmerksomhet og omtanke for katten, kan julen bli hyggelig for alle.

Ved å planlegge julefeiringen med hensyn til katten, kan risikoen for stressrelaterte problemer minskes. En måte minske stressnivåene er å sette frem luktspreder/diffuser som avgir feromoner, de virker beroligende og minsker stress hos noen katter. Når gjestene kommer er det best å la katten få bruke tid, og komme og hilse på når den selv vil.

 

Se opp for julepynt, glitter og planter.

Mange katter syns også det er moro å leke med julepynten, glitter og andre dekorasjoner. De kan ofte få i seg farlige gjenstander eller giftige planter nå før jul. Pynt som snører og glitter kan sette seg fast i tarmen. Blomster er populære å tygge på, og selv om de fleste katteiere vet at juleroser er giftige, er det ikke så mange som vet at også liljer er veldig farlige for katter og kan forårsake alvorlige skader på nyrene.

Vi anbefaler å være ekstra oppmerksom om man har kattunger hjemme, de er spesielt glade i å leke med glitter, snører og tygge på vekster, og kan lett få dette i seg. Liljevekster er såpass farlige for katter at alle katteeiere bør unngå disse.

 

AniCura sine tips for en trivelig kattejul:

 

Om ulykken inntreffer: