7 tegn på tannproblemer hos hund og katt

Opp mot 80% av alle hunder og katter over 2 år har tannstein i større eller mindre grad. Dette kan medføre tannkjøttsbetennelse, som er den mest vanlige tannlidelsen hos hunder og katter.

Dyr viser sjeldent tegn på smerte, det er derfor viktig at vi som eiere er oppmerksomme på de små signalene som dyrene våre viser når de har tannproblemer. 

Hunder og katter har sjeldent velduftende ånde og det er helt normalt. Men om ditt dyrs ånde endrer seg, så bør man reagere. Det er et typisk første tegn på at ditt kjæledyr har tannproblemer.

Hvis ditt kjæledyr er motvillig når det skal vise tenner, eller viser ubehag, så vær ekstra oppmerksom. Det kan være fordi dyret har smerter.

Endrer din hund eller katt adferd når måltidet serveres? Spiser dyret langsommere, tygger kun på den ene siden, eller tygger det på en annen måte enn normalt? Da er det tegn på tannproblemer.

Hunder kan ha en tendens til å sikle, hvis de ser god mat, mens katter sjeldent sikler. Hvis katten din begynner å sikle eller hunden sikler mer enn normalt, er det lurt å være oppmerksom.

Hvis hunden eller katten din klør seg rundt munnen, kan det være tegn på ubehag. Det kan være fordi de har noe som sitter fast eller mer alvorlige tannproblemer.

Du bør alltid kontakte dyrlegen om ditt dyr plutselig mister vekt. Om ditt dyr har tannproblemer, så vil du ofte også se nedsatt appetitt og dermed vekttap.

Er din ellers glade hund eller katt plutselig blitt mer rolig? Mindre aktiv eller kanskje utagerende overfor andre dyr? Hvis du opplever at ditt kjæledyr endrer adferd plutselig, er det alltid en god idé å få tennene sjekket.