AniCura får nye eiere

Mars Petcare får godkjennelse fra EU-kommisjonen til å gjennomføre oppkjøpet av AniCura

Etter dagens godkjennelse fra EU-kommisjonen, er Mars Petcare forventet å ferdigstille oppkjøpet av AniCura innen kort tid. Som en del av transaksjonen, vil VetFamily, AniCura sin innkjøpsgruppering for uavhengige dyreklinikker, bli avhendet.

I juni 2018 annonserte Mars Petcare at de hadde kommet til en avtale om å kjøpe AniCura fra deres majoritetseiere Nordic Capital og øvrige eiere, med forbehold om godkjenning fra konkurransemyndighetene. I dag ble transaksjonen godkjent av EU-kommisjonen, med forbehold om at AniCura selger innkjøpsgrupperingen VetFamily. Dette betyr at AniCura blir en del av Mars Petcare sin familie av veterinær-virksomheter, sammen med USA-baserte Blue Pearl, VCA Hospitals, Pet Partners og Banfield, samt Storbritannia-baserte Linneaus.

Som en følge av oppkjøpet vil VetFamily, en egen avdeling i AniCura-gruppen, bli avhendet. VetFamily er en innkjøpsplattform som gir uavhengige klinikker fordeler på innkjøp, administrasjon og kursing. VetFamily har vokst hurtig over de siste årene og har i dag mer enn 1000 medlemmer i fem land.

Ledelsen i AniCura, med Peter Dahlberg i spissen, vil fortsette å lede og utvikle AniCura, og vil fortsette å fokusere på kvalitet, innovasjon og entreprenørskap, samt å bygge en sterk kultur med lokal beslutningskraft.