Den gule hund

Du har kanskje sett hunder som er merket med et gult bånd på halsbånd eller kobbel. Det er ikke bare til pynt, men hva betyr det egentlig?

Det er fortsatt mange som ikke vet hva de skal gjøre når de møter en hund som er merket med gult bånd. Vi skal se litt nærmere på kampanjen, Den gule hund, som startet i Sverige 2012. Kampanjen har spredd seg til mange land, men fortsatt er det mange som ikke har hørt om den.

Den gule sløyfen betyr enkelt og greit at man skal la hunden være i fred. Man skal ikke la sin egen hund hilse på, eller prøve å hilse på den selv, og man skal la hunden få litt mer plass rundt seg. De som bruker gul sløyfe på sin hund, merker stadig at det er mange som ikke respekterer dette, trolig fordi de ikke vet hva den gule sløyfen står for.

Det kan være flere grunner til at hunden har gult bånd på seg:

Det gule båndet er som oftest en gul sløyfe som er knytt på båndet til hunden, men det kan også være et gult skjerf på hunden. Når du ser en hund med gult tilbehør, bør du gi denne hunden plass til å passere og ikke la din egen hund hilse.

Kampanjen har sin egen hjemmeside, hvor du kan lese mer om «Den gule hund» http://gulahund.se/norsk/ Her kan du også finne informasjonsbrosjyrer som kan hjelpe til med at flere får vite om «Den gule hund».

Neste gang du ser en gul sløyfe, hold avstand – av god grunn!