Påskemat og hunder

Påsken er rett rundt hjørnet og med høytiden følger påskelunsjer, godterier og høyt humør. Men selv hvor deilig påskematen er for oss mennesker, kan den potensielt være giftige for våre firbente venner.

Til tross for at vi ønsker at våre hunder skal være en del av selskapet og feire påske med oss, er det viktig å huske at hunder ikke tåler den samme maten som oss.

Inntak av visse matvarer føre til oppkast og/eller diaré, nyre- eller hjertesvikt, forgiftning, eller i verste fall død for hunder.

Ikke bare farlig mat

Nysgjerrige hunder kan snuse seg frem til og i verste fall jafse i seg dekorasjoner og pynt som kan lage trøbbel og i verste fall stoppe til mage-tarmtrakten. Om påskeharen som forsvant ned i gapet på Fido ikke kommer ut med avføringen, kan man ende med å måtte operere den ut.   

Levede lys er også vanlig når vi skal kose oss, pass på værhår, snuter og logrende haler!

Nedenfor er en oversikt over visse matvarer som ikke må deles med hunden:

Hvis ulykken skulle være ute, eller du mistenker at hunden din har spist noe den ikke burde ha spist, bør du straks kontakte veterinæren.

Om hunden absolutt skal få en liten bit fra påskebordet, vil egnede retter være hardkokt egg, fisk uten bein, kjøtt uten løk eller mager skinke uten svor.

God påske!