Påskemat og dyr

Påsken er rett rundt hjørnet og med høytiden følger påskelunsjer, godterier og høyt humør. Men selv hvor deilig påskematen er for oss mennesker, kan den potensielt være giftige for våre firbente venner.

Til tross for at vi ønsker at våre hunder skal være en del av selskapet og feire påske med oss, er det viktig å huske at hunder og katter ikke tåler alt vi spiser.

Inntak av visse matvarer føre til oppkast og/eller diaré, nyre- eller hjertesvikt, forgiftning, eller i verste fall død for hunder og katter.

Ikke bare farlig mat

Nysgjerrige hunder kan snuse seg frem til og i verste fall jafse i seg dekorasjoner og pynt som kan lage trøbbel og i verste fall stoppe til mage-tarmtrakten. Om påskeharen som forsvant ned i gapet på Fido ikke kommer ut med avføringen, kan man ende med å måtte operere den ut. Det samme gjelder katt - noen av de små søte  kyllingene er spennende å leke med, og  skulle de bli svalgt ned kan  ting gå gale.   

Levede lys er også vanlig når vi skal kose oss, pass på værhår, snuter og haler!

Nedenfor er en oversikt over visse matvarer som ikke må deles med hunden:

Hvis ulykken skulle være ute, eller du mistenker at hunden din har spist noe den ikke burde ha spist, bør du straks kontakte veterinæren.

Om Fido eller Mons absolutt skal få en liten bit fra påskebordet, vil egnede retter være hardkokt egg, fisk uten bein, kjøtt uten løk eller mager skinke uten svor.

For katter er det flere av plantene vi pynter med til jul som er giftige og  kan gi ubehag eller mage-tarmsymptomer. Særlig gjelder dette blomster i liljefamilien, som påskeliljer, 

God påske!