Kjæledyr med på ferien?

Deilige feriedager står for døren, og mange av oss reiser bort. Til hytta, fjellet, stranda, hjem til mor og far, på camping – feriemålene er mange og varierte. For noen blir det kanskje Norgesferie i år også, men mange ønsker seg nå en skikkelig ferietur til utlandet. Det er ikke uvanlig for dyreeiere å ta med seg hunden eller katten på ferie. Her har vi samlet noen praktiske tips for reise med dyr, hvor enn ferden går.

Dyr i bil

Bilferie byr på flott natur og mange opplevelser, men svingete norske veier og fullpakkede biler er ikke alltid det beste for hunden eller katten i baksetet.

Dyr i båt

Dyr på fly

Dyr på tog

ID-merking av dyr

De fleste hunder og katter er chipmerket, men mange av disse er dessverre feilregistrert. Ta en tur innom veterinæren for avlesing av chip, og be dem sjekke at den faktisk er registrert på ditt navn, med riktig nummer og adresse! Vurder også å få gravert ditt telefonnummer på en brikke du kan henge i halsbåndet. Husk +47! Riktig merking gir mye bedre sjanser for å finne igjen et bortkommet dyr!

Borte bra men hjemme best?

Som dyreeier bør man tenke seg godt om og tidlig bestemme seg for om katten eller hunden skal være med på ferien, eller kanskje den har det bedre på et pensjonat eller hos en slektning. Om dyret ikke liker å kjøre bil over lengre tid, har dyret det kanskje best hjemme. Kanskje noen vil feriere hos deg mens de passer Pus eller Fido?

Her er tips dersom noen skal passe dyret ditt

Skal du reise til Sverige?

Her er gjeldende regler.

Ikke glem appen! 

Uhell skjer, og det er ikke alltid lett å komme i kontakt med veterinær på hytta. Last ned appen vår, så har du en AniCura-veterinær med deg på ferien - i alle fall mellom 0700 og 2200!