Få hunden eller katten til å drikke nok i sommer

Det kan være en utfordring å få i dyrene nok væske på varme solskinnsdager. Under har vi samlet noen tips - inkludert hvordan du kan lett kan lage en avkjølende is til pelsklingen.

Væskebalansen er viktig, ikke bare for oss! Noen kjæledyr er ikke så flinke til å drikke, men heldigvis finnes det flere tips som kan øke væskeinntaket. Her er noen:

Rennende vann

Særlig katter kan være opptatt av å drikke rennende vann, og en vanndispenser som tilbyr dette kan gjøre at katten drikker mer. Det finnes mange varianter å få kjøpt. En billigere versjon er å la vasken renne med en ikke for hard stråle, og la Pus få tilgang til denne. 

Isbiter

Isbiter er rene snopet for mange hunder og katter, og er en ypperlig måte å få i seg vann på. Frys ned i en størrelse som passer for ditt dyr (ikke for store biter til katten!), og gi dem enten direkte i munnen som godbit, i skålen som tørrfôr eller i vannet. Finn ut hva ditt dyr foretrekker ved å prøve deg frem. 

Frossent våtfôr

Frys ned våtfôr, gjerne med ekstra vann rørt inn, og gi dette som godbiter eller legg det i vannet til en glupsk hund. I forsøket på å jafse i seg godsakene, vil det utvilsomt komme med en del vann. Og noe vil også havne på gulvet ...

Bytt vann eller skål

Å bytte vann ofte, å benytte flere skåler du nbytter mellom eller eventuelt å ha flere skåler fremme kan også hjelpe. Det kan være mer spennende eller delikat å drikke fra en type skål enn en annen. Noen foretrekker keramikk, andre metall eller glass - prøv deg frem. Og friskt vann er alltid mer appetittelig enn lunkent vann med matrester i. 

Ekstra vann i maten

Enten du serverer tørt eller vått fôr, kan begge deler serveres med vann rørt inn. I varme perioder kan dette være med på å øke vanninntaket. 

Lag en is

Det er både avkjølende og deilig, og trenger ikke være usunt. Bare husk på å telle disse kaloriene med i det daglige inntaket!