Når tiden er kommet for det aller siste veterinærbesøket, kan det være godt å få veterinæren hjem til seg. At hunden eller katten får sovne inn i hagen eller i favorittstolen sin, kan oppleves som en fin og stressfri ramme rundt det som skal skje.

Hafrsfjord

Regimentveien 128 4045 HAFRSFJORD
Få veibeskrivelse 51 89 20 02

Å hjelpe et dyr med å sovne inn er en av veterinærens viktigste oppgaver, og vi tar alltid hensyn til dyreeierens ønsker og dyrets behov for at stunden skal bli så fin og stressfri som mulig. Noen veterinærbesøk kan gjøres hjemme, og det siste besøket er et av dem. 

Om du velger hjemmeavliving, vil veterinæren komme hjem til deg. Selve avlivingen foregår på samme måte som i klinikken, men det skjer i vante omgivelser. Hunden eller katten får først en innsovningssprøyte som gjør at den sovner og ikke føler noe smerte.

Det kan ta noen minutter før denne spøyten virker, og når dyret er helt uten bevissthet, settes sprøyten med middelet som får hjertet til å stoppe. Dette er et narkosemiddel som kun brukes til avliving. Prosessen er helt uten smerter for dyret. Etterpå kontrollerer veterinæren at hjertet har stoppet ved å lytte på dyrets brystkasse. 

Veterinæren tar med seg den døde kroppen for kremering om ikke annet er avtalt. Det kan være greit å ha tenkt gjennom på forhånd om man ønsker asken tilbake (separat kremering) eller ikke. 

Hafrsfjord

Regimentveien 128 4045 HAFRSFJORD
Få veibeskrivelse 51 89 20 02