Kontakt din nærmeste AniCura-klinikk for tips om ormekur, eller om dyret ditt skal ha en ormekur før en utenlandsreise.

Tromsø (Katteklinikken)

Stakkevollvegen 11a 9010 Tromsø
Få veibeskrivelse 77635035

Ormekur til kattunger

De første rundene i regimet med ormekurer til kattunger gis som regel av oppdretter, og så må eier gi de siste rundene hjemme. Ungdyrene skal ha en rekke ormekurer de første seks månedene av sitt liv. Preparatene er reseptbelagt i Norge, og avhengig av hvilket preparat som brukes, varierer tidspunktene du skal gi dem på noe. Spør veterinæren om hyppighet og anbefalt preparat til din katt.  

Ormekur til voksne dyr

Utekatter som fanger gnagere og fugl, har risiko for å bli smittet av innvollsorm, og trenger regelmessig ormekur. Rådfør deg med veterinæren din om hvordan ormekuren best kan gis og hvor hyppig det er anbefalt. Innekatter pleier sjeldent å ha behov for rutinemessige ormekurer. På grunn av resistensutvikling anbefales det ikke overdreven bruk av ormekurer av innekatter. Man må først utføre en laboratorieanalyse av en avføringsprøve. Hos AniCura kan du få råd og hjelp om du mistenker at katten din er smittet av innvollsorm.

Ormekur før utlandreise

Katter som reiser til Sverige, Storbritannia, Irland, Finland og Malta skal ha en ormekur som inneholder prazikvantel, mot revens lille bendelorm, Echinococcus multilocularis. Behandling mot revens lille bendelorm skal gjøres av veterinær og dokumenteres i EU-passet. Behandlingen skal utføres innen en periode på maksimalt 120 timer og minst 24 timer før den planlagte reisen.

 

Tromsø (Katteklinikken)

Stakkevollvegen 11a 9010 Tromsø
Få veibeskrivelse 77635035