Hunder vaksineres mot parvovirus, valpesyke, smittsom leverbetennelse og kennelhoste. Katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa.

Tromsø (Katteklinikken)

Stakkevollvegen 11a 9010 Tromsø
Få veibeskrivelse 77635035

Vaksinering av katt 

Katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa. Kattepest er en alvorlig og mulig dødelig sykdom, og selv katteinfluensa kan ha et veldig alvorlig forløp. Ved å vaksinere katten din mot disse sykdommene beskytter du ikke bare din egen katt mot smitte, du bidrar også til å holde det totale smittepresset, det vil si mengden smittestoffer i kattepopulasjonen, på et lavt nivå. Både kattepest og katteinfluensa er veldig smittsomt, og selv innekatter har en risiko for å smittes indirekte via mennesker og gjenstander, og bør derfor vaksineres.

Grunnvaksinering

Grunnvaksinasjonen av katter gjøres i to omganger, den første når katten er 11-12 uker gammel og den neste ca. 3-4 uker senere.

Årlig vaksine og helsekontroll

Deretter vaksineres katten årlig mot katteinfluensa og hvert tredje år mot kattepest. Ved hver vaksine foretas også en grundig helsekontroll hvor kattens helse gjennomgås, fra tenner og munnhule, til øyne, ører, pels, ledd, hjerte og lunger med mer. Dette er et viktig besøk hos veterinæren, siden begynnende plager og sykdommer kan oppdages og eventuell behandling kan settes i gang.  

Det hender at katter får bivirkninger i 1-2 dager etter vaksinasjonen, i form av en lett, øm hevelse på injeksjonsstedet og noen ganger får de også feber. I sjeldne tilfeller kan katten rammes av en overfølsomhetsreaksjon som kan være alvorlig.

Ytterlige vaksiner

For katter som skal reise utenlands kreves ytterligere vaksinasjoner. Ifølge Mattilsynet og øvrige EU-lands regelverk skal katten være vaksinert mot rabies og ha et EU-pass.

Tromsø (Katteklinikken)

Stakkevollvegen 11a 9010 Tromsø
Få veibeskrivelse 77635035