Manuell terapi gir smertelindring, gjenoppretting av normal funksjon og forsinkelse av progredierende funksjonssvikt. Det benyttes bare vitenskapelig dokumenterte behandlingsmetoder. Eksempler på behandlingsteknikker er leddmobilisering, muskeltøyninger og massasje.

Trondheim (Byåsen)

Byåsveien 120, 7020 120 7020 Trondheim
Få veibeskrivelse 73 84 14 80

Denne behandlingen er oftest behagelig, bare i sjeldne tilfeller gir det noe ubehag. Dyrene ligger ofte og slapper av og nyter behandlingen Det gjøres gjentatte forsiktige bevegelser, ikke raske «knekk» som man kanskje kjenner fra kiropraktikk.

Manuellterapi brukes mye i behandling av ryggsmerter, artroser (forkalkninger i ledd) og muskel- og seneskader. I tillegg til pasientene som trenger rehabilitering etter skader og operasjoner, har mange eldre hunder god hjelp av manuell terapi.

I mange tilfeller gir behandlingen umiddelbar lindring av smerte, men de fleste trenger flere behandlinger for best effekt. Som et ledd i smerteterapi kan manuellterapi redusere behovet for smertestillende medisiner.

Veterinærer og dyrepleiere med utdannelse innen fysioterapi og med spesiell tilleggsutdannelse innen undersøkelse og behandling av nerve-, muskel- og skjelettsystemet, kan tilby manuellterapi til dyr.

Trondheim (Byåsen)

Byåsveien 120, 7020 120 7020 Trondheim
Få veibeskrivelse 73 84 14 80