Betaling skal hovedsaklig skje samme dag som du er inne hos oss med ditt dyr.
Hos oss kan du betale kontant eller med de fleste bank- eller kredittkort. Vi gir dessverre ikke ut giro. Vi kan tilby en løsning knyttet opp mot Ressurs bank, eller være behjelpelige med direkte regulering om ditt dyr er forsikret. 

Ressursbank kan du lese mer om her.

Direkte oppgjør med Agria, Gjensidige og IF

Er ditt dyr forsikret i Agria, Gjensidige eller IF kan vi hjelpe med en direkte oppgjør. Dette betyr at vi sender inn oppgjøret til forsikringsselskapet ditt og vi vil da få en tilbakemelding vedrørende størrelsen på din egenandel. På den måten behøver ikke du å legge ut for hele fakturasummen. Det er viktig å merke seg at denne løsningen vil bli belastet et administrasjonsgebyr for hver gang den benyttes.

Direkte oppgjør med andre selskaper

Andre selskap enn Agria og Gjensidige tilbyr ikke alltid direkte oppgjør, men noen av selskapene gjør unntak dersom du som eier ber om det. Du må da selv avtale dette med sitt selskap og deretter gi oss følgende opplysninger:

Vi anbefaler alle som ønsker direkte regulering uavhengig av forsikringsselskap, å ta med sitt forsikringsbevis der forsikringsnummer/polisenummer fremgår.

 

Om du skulle ha noen spørsmål er det selvfølgelig bare å ta kontakt.