Kloklipp er en viktig del av den jevnlige pleien. For lange klør gir økt risiko for klobrudd eller for at en forvokst klo skal vokse seg inn i tredeputen, ofte med stygge og smertefulle sår som en følge av dette.

Oslo (Bygdøy)

Fredriksborgveien 20B 0286 Oslo
Få veibeskrivelse 21 52 53 03

For de fleste hunder og innekatter holder det med å få klippet klørne en gang i måneden, men kloveksten er individuell akkurat som slitasjen, så noen trenger kloklipping oftere eller sjeldnere. Hardtarbeidende hunder holder noen ganger klørne sine i en fin lengde bare gjennom slitasje. Klørne på siden av poten kan trenge klipping oftere enn de andre, ettersom de ikke benyttes naturlig når dyret går.

Utekatter trenger sine skarpe klør for å klatre i trær og til å forsvare seg mot andre katter. Derfor anbefales det ikke at man klipper klørne deres. Gi istedenfor disse kattene klorebrett på flere steder i huset for å forebygge at de kvesser klørne på møbler og innredning.

Mange hunder og katter tolererer at man klipper klørne deres, men noen kan være redde for labbene. Det er best å trene valpen eller kattungen til kloklipping så tidlig som mulig slik at det blir en del av hverdagen. Noen ganger opplever dyreeiere at det er vanskelig å vite hvor mye man skal klippe uten å skade bindevevet. Vi tilbyr hjelp med regelmessig kloklipping og instruksjoner til dyreeiere som vil lære seg å klippe klørne selv.

Her kan du se hvordan du best klipper klørne på din hund: 

Oslo (Bygdøy)

Fredriksborgveien 20B 0286 Oslo
Få veibeskrivelse 21 52 53 03