Slik blir sommeren best mulig for Mons

I sommermånedene blir mange katter som vanligvis kun oppholder seg innendørs, med på hytta, båten og ut på balkongen. Dette innebærer et helt nytt miljø for mange innekatter, om ikke alltid er forberedte på sommerens farer.

Vi har en tendens å tro at katter er smidige og ikke kan falle ut av båter eller ned fra balkonger, men fakta er at dette er relativt vanlige årsaker til skade i sommermånedene. Det er samme sak med bittskader, siden vi ser flere katteslagsmål i sommerhalvåret.

Fallskader etter at katter gar falt ned flere etasjer er ofte alvorlige. Det kan dreie seg om brudd, skader på lunger og luftveger, skader på bukorgan og sårskader. Noen pasienter må sendes videre til spesialister for operasjon. Bittskader og skader på hals eller armhuler fra kattehalsbånd som sitter fast er også årsaker til sommerbesøk hos veterinæren.

Før sommer og ferietid kan det være fornuftig å ta forhåndsregler som å sette opp nett på balkongen, kjøpe et kattehalsbånd som går opp av seg selv om katten setter seg fast etter halsbåndet, og å følge ekstra nøye med når katten luftes eller ferdes i nye miljøer for første gang.


Veterinærens tips til en god kattesommer:

Sjekk at du har et kattehalsband med sikkerhetsspenne som lett åpner seg om katten setter seg fast i noe.

Om ulykken er ute – katteslagsmål og bittskader:

Dette kan du gjøre selv:

Når bør veterinæren oppsøkes?