Nå er juletiden snart her igjen. Etter romjula kommer nyttårsaften, med mye feiring, glitter og stas, og ikke minst de flotte nyttårsrakettene som lyser opp himmelen.

For kjæledyrene kan dette desverre være en svært stressende og ubehagelig opplevelse, med mye høye smell og lyder og forvirrende lys overalt.

 

Hvordan kan man se at hunden eller katten er redd?

 

Lydtrening

Lydtrening går utpå tilvenning til høye og uvante lyder som torden og fyrverkeri, er den beste måten å sørge for at kjæledyret ditt føler seg trygt og har det bra på nyttårsaften. 

 

I fjor var vi så heldige på AniCura Dyreklinikk Østerås å få besøk  av en journalist fra Aftenposten. Vår veterinær Anne og vår daglige leder Martine ble intervjuet, og de forteller om forberedelser eiere kan gjøre for at dyrene skal slippe angst for nyttårsraketter.

Klikk her for å lese artikkelen

 

TV2 tok også turen innom klinikken vår i fjor og filmet hunden Hippie sammen med sin eier Lise som også har benyttet seg av Sound Scary CDen. Reportasjen ble sendt på TV2 nyhetene før nyttårsaften.

Klikk her for å komme til reportasjen

 

Kosttilskudd

Vi fører også kosttilskudd som virker beroligende, det heter iHarmoni. iHarmoni er et naturpreparat som inneholder peptider. Peptider er små, korte deler av proteiner. En rekke slike peptider er naturlig biologisk aktive. Peptidet er med på å regulere aktiviteten i hjernen og hvordan den reagerer på stress.

Vi anbefaler å teste ut dette på forhånd i 2 - 3 uker før nyttårsaften for å se om det har effekt for ditt dyr. Dette vil ikke fjerne problemet men redusere stresset.

 

Feromoner

Vi har også kunstig framstilte feromoner som virker beroligende og kan benyttes for å redusere stress. Produktene inneholder en kunstig fremstilt versjon av dyrenes egne naturlige duftstoffer, og feromoner blir derfor ikke klassifisert som et legemiddel, men som naturpreparat.

 

Beroligende legemidler

Man kan i de verste tilfellene av lydfobi være nødt til å ty til beroligende legemidler for å dempe angst hos kjæledyr som har sterke reaksjoner på nyttårsrakettene.

Ta kontakt med klinikken for ytterligere informasjon angående dette.