Katter utvikler sterke bånd til omgivelsene, flytting kan derfor være meget stressende for den firbente. Dersom du planlegger nøye kan overgangen fra ett hjem til et annet gå mye enklere.

Flyttedagen

Transportering av katt

I det nye huset

Hjelp katten med å tilpasse seg

Dersom katten din er ID-merket med chip og øremerke er det lettere å finne tilbake til eier dersom den går seg bort når man først slipper den ut.

Mange katter prøver å finne frem til sin gamle adresse når de blir sluppet løs. Derfor er det viktig å tilpasse dyret til den nye plassen.

Introduser katten din for uteområdet gradvis ved først å åpne døren og gå ut i hagen sammen med den.

Er den vant med seletøy vil det være lurt å leie ham rundt i hagen 

Ha alltid døren åpen i begynnelsen så den kan søke tilflukt innendørs dersom noe skulle skremme den.

Ikke slipp den ut om natten
Når du først starter med å slippe ut katten igjen, bør du huske på å ikke gjøre det om natten.
Det kan oppstå visse konflikter med de kattene som allerede bor der, og det skjer som oftest om natten. I denne perioden er det derfor viktig å være årvåken overfor katten og man bør se etter sår

Hvordan forhindre at katten din rømmer tilbake til det gamle huset?

Dersom ditt nye hjem ikke er langt unna det gamle, vil katten kanskje gjenkjenne seg og vandre tilbake til det gamle huset. Det er derfor lurt å advare de nye eierne om at katten din muligens vil komme på en visitt, og be dem ta kontakt dersom dette skulle skje. Det er viktig at de ikke mater den, dette vil forvirre katten

Mange katter vil ofte selv etter lange perioder innendørs forsøke å komme tilbake til tidligere jaktmarker. Bruk av syntetiske og naturlige lukter kan hjelpe til å gjøre omgivelsene så kjente som mulig. Det kan derimot ta opptil flere måneder før katten føler seg hjemme.

Husk å informere DyreID om den nye adressen og sørg for at de har oppdatert telefonnummer!

Kilde: Feline Advisory Board, Hill`s, Dyrenes Beskytter