Veterinær

mari.lyngholt@anicura.no

Mari er veterinær, DVM, Fagdyrlege i hestesykdommer (dansk spesialist), har et certifikat i indremedisin og et tysk certifikat i endodonti (sykommer i hestens tenner), samt øyelyseraspirant.
 
Hun avsluttet sin utdannelse ved Tierarztliche Hochschule Hannover, Tyskland i januar 2006. De neste 2,5 årene arbeidet hun ved Klinikken på Travparken i Bergen og hospiterte over en lengre periode ved Ansager Dyrehospital i Danmark.
 
Mari arbeider hovedsakelig med munnhuleundersøkelse/tannbehandling (odontologi) på hest samt, øyesykdommer og akuttmedisin på smådyr.
Hun har poliklinikk på smådyravdelingen flere dager uken og fungerer som vakthavende veterinær både på smådyr, hest og produksjonsdyr.
 
I 2010 avsluttet Mari spesialutdannelsen Fagdyrlege i hestesykdommer og ble dermed den første veterinæren i Norge med denne tittelen. Dette er en lengre spesialistutdannelse i regi av Den Danske Dyrlegeforening.
 
Mari har i tillegg kvalifisert seg til tittelen «Certificate in Equine Diseases», en britisk britisk certifikat  i hestesykdommer, samt "Certificate in Endodontie", som er en tysk videreutdannelse i rotfylling og rotbehandling av hestetenner.
 
Mari har nå startet på enda en spesialistutdannelse, denne gangen innen øyesykdommer hos hund og katt. Målet er å bli autorisert øyelyser.

Utdanning

-Doctor of veterinary medicin

-Fagdyrlege i hestesykdommer

-Certificate in equine disease

-Certificate equine endodonti