Behovet av blod er like som hos katter som hos mennesker, og blodtransfusjon kan utgjøre forskjellen mellom liv og død. For å alltid kunne tilby alvorlig syke pasienter livsviktig behandling med blodprodukter, trenger vi hjelp fra blodgivende katter og deres eiere.

Kristiansand

Travparkveien 40 4636 Kristiansand
Få veibeskrivelse 380 95 500

Blodoverføring

Katter som er rammet av blodtap, blodmangel eller andre tilstander der oksygentilførselen til kroppens vev er nedsatt, kan ha behov for blodoverføring. Blodprodukter gis intravenøst, dvs. direkte inn i et blodkar. Før, under og etter overføringen overvåkes katten som får blod svært nøye. Man kontrollerer kattens temperatur, urin, puls, pustefrekvens og slimhinnefarge. 

Hvem kan gi blod?

Katter som skal gi blod, må oppfylle følgende kriterier:

Hvordan foregår det?

Våre tilbakevendende blodgivere får en årlig helseundersøkelse hvor vi også tar en blodprøve. Blodet analyseres og man ser på lever- og nyreverdier, hvite blodlegemer, tegn etter tidligere infeksjoner med anaplasma, og man tester for FIV/FeLV. Dessuten gjøres det en ultralydundersøkelse av kattens hjerte.

Blodgivende katter må bli igjen på sykehuset noen timer, ettersom de får en lett narkose og drypp under tappingen. De gir 40-50 ml blod fra halsvenen, og får deretter bli igjen på dyresykehuset for observasjon til de er helt våkne.

Vi ønsker at dyret ditt opplever besøket hos oss som positivt, og vi gjør vårt beste for at det skal bli en morsom opplevelse med belønning etterpå. 

Frivillig og livsviktig innsats

Ettersom bloddonasjoner er en frivillig innsats fra dyreeiere med et ønske om å hjelpe oss med å redde liv, utgår det ingen økonomisk erstatning. Man får kompenasjon i form av gratis AniPlan basis abonnement, som inneholder blant annet årlig helsekontroll og vaksine. Man får i tillegg til en blodprøveanalyse ved blodgivning. Som eier til en blodgiver får man god kontroll på katten din sin helsetilstand.

Les mer om AniPlan her

Oppfyller katten din kravene, eller vil du støtte blodbanken på en annen måte? Kontakt oss, du kan være med å redde liv!

Vi vil passe på å takke blodgiverne våre og deres eiere for at de hjelper oss med å redde liv! Sammen med eierne sine gjør disse kattene en fantastisk innsats.

Kristiansand

Travparkveien 40 4636 Kristiansand
Få veibeskrivelse 380 95 500