Toggle menu

Kattekampanje

Katt i skogen

23. Januar - 7. April 2017

Katter er herlige kjæledyr, og fortjener økt status i samfunnet vårt!

Vi har nå ekstra fokus på katt fom 23. januar tom 7. April med rabatt på kastrering og ID-merking av katt i hele perioden, samt gode tilbud i butikken. 

Kattungesjekk

Ta med din kattunge til en av våre dyktige dyrepleiere. Vi sjekker kjønn, veier, snakker om stell og svarer på spørsmål du måtte ha om kattungen din, helt gratis.

Kastrering av hunn- og hannkatt

 • Kastrering og ID-merking av hannkatt kr 1380,- 
 • Kastrering og ID-merking av hunnkatt kr 2280,- 

Inkludert i prisen får du:

 • Full helsesjekk før operasjon 
 • ID-merking med chip 
 • Sårbeskyttelse med body (hunnkatt)
 • Kontroll etter 10 dager (hunnkatt) 
 • Vektkontroll 45 dager etter operasjonen
 • 20 % rabatt på Petporte chipkatteluke
 • 30 % rabatt på Hill's Vet Essentials Kitten og Young Adult fôr til katt
 • Alle katter som kastreres i kampanjeperioden, får med seg en gratis fôrpakke fra Hill's, og rabattkort på videre kjøp (kjøp 5, få den 6. gratis).
 • Gratis 6 kg Ever Clean kattesand ved registrering hos Premium Pet Products

Litt om kattens kjønnsmodning

Katter blir kjønnsmodne når de oppnår 80% av forventet voksenvekt. Dette skjer som regel rundt 6 måneders alder. Hannkatter kan kastreres fra de er omtrent 3 kg, og hunnkatter fra de er 2,5 kg.

Hunnkattens brunstsyklus

Hunnkatter har en polyøstral syklus - det vil si at de har løpetid så godt som uavbrutt. Fordi lys og klima påvirker syklusen, vil dette for katter som går utendørs si hele sommerhalvåret fra januar til september, og for innekatter hele året. Katter har også indusert eggløsning, noe som betyr at de får eggløsning hver gang de blir parret. Fordi katter ikke kommer i overgangsalder kan de i teorien bli drektige hver dag, hele året, hele livet. Ved å kastrere hunnkatten bidrar du til å minske populasjonen av hjemløse katter. Du unngår risikoen for sykdommer i livmor og eggstokker, slik som for eksempel livmorbetennelse, og risikoen for brystkreft blir også betraktelig lavere. 

Du kan lese mer om kastrering av hunnkatt her. 

Hannkattens evige vandringer

Hannkatter som ikke kastreres utvikler en karakteristisk kjønnskarakter i form av et kraftig kjeveparti, store testikler og talgbelagt hale. De markerer territoriet sitt med urin og legger ofte ute på lange vandringer fra hjemmet for å erobre stadig større områder. I kampen om disse områdene havner de lett i slåsskamp med andre katter og pådrar seg skader som ofte fører til betente sår og byller som trenger medisinsk behandling for å leges. En kastrert hannkatt vil ikke lenger ha det samme behovet for å streife omkring og vil i stedet holde seg nærmere hjemmet. Ved å kastrere hannkatten minsker du dermed sjangsen for at den havner i slagsmål og smittes av sykdommer som leukemivirus og FiV (kattens HIV-virus), som overføres via spytt (bitt) og seksuell kontakt. 

Du kan lese mer om kastrering av hannkatt her.