En klinikk i stadig utvikling

Dyreklinikken Sotra ble stiftet i august 2005 av veterinærene Hilde Røssland, Helen Øvregaard og Susan Fjeld. Klinikken startet som en videreførelse av kontoret til daværende distriktsveterinær Åse Bech. Samme høst flyttet vi inn i nyoppussede lokaler i Bjorøygården, vis-a-vis Sartor Storsenter. Klinikken har siden starten hatt et tett samarbeid med Askøy Dyreklinikk, både driftsmessig og faglig. 

I 2013 solgte vi klinikken vår og ble en del av AniCura-kjeden - et stort skandinavisk samarbeid med klinikker og dyresykehus i både Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Østerrike, Sveits, Tyskland, Italia, Spania og Frankrike. I Bergen og omegn finnes ytterligere fire klinikker i AniCura-kjeden; AniCura Askøy Dyreklinikk, AniCura Dyresykehuset Bergen Nord (tidligere PetVet), AniCura Dyresykehuset Bergen Sør (tidligere Stend dyreklinikk) og AniCura Fana Dyreklinikk. Vi har et tett og godt samarbeid med disse.

I januar 2014 utvidet vi våre lokaler i Bjorøygården med en helt ny poliklinikk. Utvidelsen kom i samtid med at vår nabo og AniCura-kollega Tønnes Realfsen gikk av med pensjon og la ned sin filial på Brattholmen. Vi tok med glede imot hans tidligere pasienter. Den "nye" klinikken fremsto som lys og trivelig, og var godt utstyrt med blant annet digitalt røntgen, ultralydmaskin, moderne internlaboratorium, egen tannavdeling, samt en romslig operasjonssal.

Achievement of the year 2015

I januar 2016 deltok vi på AniCura Togetherness i Stockholm. Her møtte vi over 1200 kollegaer fra AniCura-klinikkene som kom sammen for å bli bedre kjent, lære nye ting, og utvikle seg mot å bli verdens beste innen veterinærmedisin. Vi hadde en fantastisk helg og reiste hjem med den uventede, gjeveste prisen; Achievement of the year 2015! Blant over 100 klinikker, inkludert mange store hospitaler, er det stort å bli anerkjent for den jobben vi gjør. 

"For demonstrating that small clinics can contribute in a big way, and for embodying AniCura's values every day. For facing tough times with openess and honesty, showing enduring personal initiative and with persistence and determination pulling together to create a success story for customers and employees alike. And for finding the time to take a leading role in AniCura values training and pilot studies to the benefit of the wider group."

Rask vekst

Vi har vokst på alle måter siden 2005, og var per september 2019, 18 ansatte fordelt på veterinærer, dyrepleiere, klinikkassistenter, resepsjonister, studenter og rehold. Vi trengte både mer plass til ansatte og pasienter, men også rom for å utvide kompetansen vår og ansette flere fagfolk, slik at vi kunne etterkomme den stadig økende etterspørselen fra våre kunder.

I 2018 startet den etterlengtede byggingen av vår nye klinikk og i mai 2019 flyttet vi inn. Vi holder nå til i store, lyse og moderne lokaler i Idrettsvegen 93. Her har vi alle fasiliteter nødvendig for å yte topp service og kvalitet i vårt arbeid. Vi har Bergens mest avanserte tannavdeling for kjæledyr - og tenner er vårt satsingsområde. Vi har også to store operasjonssaler, dobbelt så stor poliklinikk som i Bjorøygården, eget ultralydrom, røntgen, store og separerte hunde- og kattestaller, samt eget gnager- og fuglerom. Vi har også isolat med egen utgang for å behandle smittebærende pasienter. 

Adkomsten til klinikken er enkel, og det er gratis parkering rett utenfor. Tar du buss er det 15-20 minutters gange fra Straume bussterminal. Det er også taxisentral ved bussterminalen hvis du har behov for det. 

Vi holder oss oppdaterte!

Vi legger stor vekt på kursing og videreutdanning av vårt personale, og holder både internkurs og reiser på kurs og kongresser i inn- og utland. På den måten holder vi oss oppdatert på de nyeste behandlingsmetodene innen veterinærmedisin og dyrepleie, kundeservice, kommunikasjon og markedsføring. Vi er også lærested for dyrepleiere under utdanning, og har også ofte veterinærstudenter på klinikken i ferier og i kortere engasjement.