En klinikk i stadig utvikling

Dyreklinikken Sotra ble stiftet i august 2005 av veterinærene Hilde Røssland, Helen Øvregaard og Susan Fjeld. Klinikken startet som en videreførelse av kontoret til daværende distriktsveterinær Åse Bech. Samme høst flyttet vi inn i nyoppussede lokaler i Bjorøygården, vis-a-vis Sartor Storsenter. Klinikken har siden starten hatt et tett samarbeid med Askøy Dyreklinikk, både driftsmessig og faglig. Vi har vokst på alle måter siden 2005, og har nå fem veterinærer, tre dyrepleiere, én dyrepleierstudent og to klinikkassistenter.

I januar 2014 utvidet vi med en helt ny poliklinikk. Klinikken fremstår som lys og moderne, og er godt utstyrt med blant annet digitalt røntgen, ultralydmaskin, moderne internlaboratorium, egen tannavdeling med det nyeste av utstyr, samt en romslig operasjonssal.

Klinikken ble i 2013 en del av AniCura-kjeden - et stort skandinavisk samarbeid med klinikker og hospitaler i både Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Sveits, og Tyskland. I Bergen og omegn finnes ytterligere tre klinikker i AniCura-kjeden; AniCura Dyreklinikken Askøy, AniCura Dyresykehuset Bergen Nord og -Sør (Tidl. PetVett og Stend). Vi har et tett og godt samarbeid med disse.

Vi legger stor vekt på videreutdanning av vårt personale, og reiser på kurs og kongresser i inn- og utland. På den måten holder vi oss oppdatert på de nyeste behandlingsmetodene innen veterinærmedisin og dyrepleie.

Adkomsten til klinikken er enkel, og det er lett å parkere utenfor. Det er kun få minutters gange fra Straume bussterminal.

Achievement of the year 2015

I januar 2016 deltok vi på AniCura Togetherness i Stockholm. Her møtte vi over 1200 kollegaer fra AniCura-klinikkene som kom sammen for å bli bedre kjent, lære nye ting, og utvikle seg mot å bli verdens beste innen veterinærmedisin. Vi hadde en fantastisk helg og reiste hjem med den uventede, gjeveste prisen; Achievement of the year 2015! Blant over 100 klinikker, inkludert mange store hospitaler, er det stort å bli anerkjent for den jobben vi gjør. 

"For demonstrating that small clinics can contribute in a big way, and for embodying AniCura's values every day. For facing tough times with openess and honesty, showing enduring personal initiative and with persistence and determination pulling together to create a success story for customers and employees alike. And for finding the time to take a leading role in AniCura values training and pilot studies to the benefit of the wider group."