Hjertet av klinikken

Den mest travle delen av klinikken vår er der hvor vi utfører store og små kirurgiske inngrep. Vi har en lys og romslig operasjonssal med mulighet for anestesi både med gass og sprøytepumpe (propofol). 

I tilknytning til operasjonssalen har vi et preoperativt rom. Her blir dyret bedøvet, klippet, vasket og klargjort til å bæres inn på operasjonssalen. På operasjonsbordet blir pasienten dekket med sterile operasjonsduker og koplet til anestesi- og overvåkningsutstyr. For oss er god smertebehandling ved operasjoner svært viktig. Behandlingen starter ofte før inngrepet, og vi overvåker pasientene våre nøye for å kunne gi individuelt tilpasset smertelindring. 

De fleste store inngrep utføres med gassanestesi (sevofluran). Dette er en sikker og god form for narkose. Vi legger stor vekt på overvåkning under operasjoner. En dyrepleier med spesialkompetanse i anestesi og smertelindring følger pasienten fra premedisinering til oppvåkning. Under inngrepet koples pasienten til overvåkningsutstyr som måler blodtrykk, hjertefrekvens, oksygennivå i blodet og karbondioksidnivå i utpust. Mindre operasjoner som fjerning av vorter, kastrering av hannkatt, sårbehandling etc, gjøres med injeksjonsanestesi og lokalbedøvelse fremfor gass.

Vi utfører de fleste former for bløtvevskirurgi: