Reseptbestilling

Trenger du resept?

Har du behov for en resept kan du kontakte oss per telefon. Har du registrert deg hos oss, kan vi fakse resepten til ønsket apotek. E-resept er desverre ikke tilgjengelig for bruk på dyreklinikker for øyeblikket.

Ormekur til hund

Ormekur til hund er reseptbelagt. Det vil si at du må innom klinikken for å få en resept, som du så kan hente ut på apoteket. Det er lovbestemt at innvollsorm skal påvises, innen resept skrives ut. Du kan få kjøpt testkit i butikken vår, som du selv sender inn. Da vil både du og klinikken få tilsendt svar i løpet av kort tid. Vi kan også undersøke avføringsprøver i klinikkens laboratorium. Unntak er hunder som er yngre enn 1 år. Disse trenger ikke forundersøkelse for å få resept på ormekur.

Ormekur til katt

Det anbefales å gi katten ormekur 3-4 ganger i året avhengig av hvor aktiv jeger den er. Det er viktig å være oppmerksom på at ormekuren ikke forebygger; den fjerner kun de innvollsormene som er i tarmen når kuren blir gitt. Ormekur til katt finnes både i pasta, tablettform og i form av en spot-on. Spot-on er en væske som legges på huden, disse har like god effekt som tablettene, og er et godt alternativ hvis du synes det er vanskelig å gi tabletter. Ormekur er reseptbelagt. Ta kontakt med klinikken!

P-piller til katt

For å få foreskrevet p-piller må katten inn på en helsesjekk. Det er viktig å være oppmerksom på risikoen ved langvarig bruk av p-piller; faren for livmorkreft, jursvulster eller misdannede kattunger øker betraktelig. Vi anbefaler derfor på det sterkeste å sterilisere alle hunnkatter som ikke skal brukes i avl. Ta kontakt med klinikken for mer informasjon.

Stoffskifte

Dyr som går på medisiner for høyt eller lavt stoffskifte må inn til kontroll 1-2 ganger i året etter at verdiene er stabilisert og veterinæren er fornøyd med doseringen. Utenom dette kan du ringe oss for å få ny resept.

Immunterapi (immucept) og insulin

Allergivaksiner er unike for hver pasient og tar derfor noe lengre tid å produsere for laboratoriet. Gi oss derfor beskjed i god tid, slik at vi rekker å motta nye vaksiner innen du går tom. Det samme gjelder insulin. Bestill ca 14 dager dager før siste dose gis.

Antibiotikabruk

Har dyret ditt tidligere blitt behandlet med antibiotika, fraråder vi på det sterkeste å starte ny behandling hjemme, selv om symptomene kan virke like som sist. Dette gjelder uavhengig av om det er snakk om en systemisk infeksjon (hele kroppen), eller mindre ting som en øyebetennelse, ørebetennelse eller lokale hudproblemer, o.l.  Det er nemlig ikke sikkert at bakteriene er de samme. I værste fall kan man gjøre bakteriene resistente for antibiotikaen du gir, slik at de er mye mer motstandsdyktige ved en senere infeksjon. Dette vil gjøre det mye vanskeligere å behandle dyret. Øyemedisiner har som regel svært kort holdbarhet etter åpning og bør av den grunn leveres inn til apoteket eller klinikken etter endt kur. Salver og pakker med tabletter kan oppbevares mørkt og tørt, og brukes igjen i samråd med veterinær hvis det er behov for ny behandling.