Tannbehandling

En grunn til å smile!

Sykdomstilstander i munnhulen rammer 80% av alle hunder og katter. Dette gjør den til den hyppigst forekommende sykdommen hos disse dyrene. Ofte viser de ikke symptomer på smerte, og de kan derfor gå med betennelser i munnhulen eller skader på tennene i lang tid uten at eier vet det. I noen tilfeller kan det også føre til sekundære skader på indre organer. Vi har gratis tannsjekk hele året - ring for å avtale en tid. Vi anbefaler sjekk minst én gang i året.

Vår tannavdeling har en velutstyrt tannenhet med trykkluftborr, ultralydscaler for tannsteinsfjerning, og poleringsenhet. Vi har også et moderne, digitalt tannrøntgen. Dette gir oss god oversikt over tannrøttene til pasienten og gir informasjon om hvilken type behandling den individuelle tannen trenger. Full tannrøntgen av hele munnen er alltid inkludert i våre priser ved tannsteinsfjerning. Vi har mulighet til gassanestesi og ekstra oksygentilførsel under behandlingene til pasienter som har behov for det. Vi bruker også overvåkningsutstyr tilsvarende det vi har på operasjonssalen. Til kaniner og gnagere har vi spesialutstyr for sliping av jeksler og fortenner.

Tannrens og røntgen utføres av våre dyktige dyrepleiere eller klinikkassistenter, mens tanntrekk alltid utføres av en veterinær. Lise er i gang med videreutdannelse i odontologi ved Aceccia. Hun har så langt fullført kurs i fylninger og behandling av akutte tannfrakturer og kroneamputasjoner. Vi tilbyr nå dette til våre pasienter.