Hunder og katter blir som regel betraktet som senior fra de er blitt syv år. Fra dette tidspunktet vil alderdomsprosessen normalt settes i gang. En seniorkontroll vil hjelpe deg å følge opp ditt kjæledyrs alderdom på en god måte.

Stjørdal

Ole Rises gate 5 7500 Stjørdal
Få veibeskrivelse 74 84 00 90

Er ditt kjæledyr en senior?

Hunder og katter begynner å utvikle aldersrelaterte plager og sykdommer allerede fra 7-8 års alderen, og noen store hunderaser allerede før dette.

Som dyreeier er det viktig å være klar over at det for eldre kjæledyr er ulike sykdommer som kan gi nedsatt livskvalitet. Flere tiltak kan imidlertid forebygge og forsinke utviklingen av slike sykdommer og lidelser. Det anbefales halvårlig til årlig helseundersøkelse hos veterinær.

Seniorundersøkelse

En seniorundersøkelse hos dyrlegen inkluderer en grundig helseundersøkelse hvor veterinæren blant annet lytter på hjertet, sjekker tenner, pels/hud og bevegelsesapparatet. Det blir også tatt ut urin- og blodprøve for undersøkelse av indre organer som nyrer og lever.

I AniCura har vi alltid en god pakkepris på seniorundersøkelsen, fordi vi vet at mange av seniorpasientene går med skjulte plager eller tilstander som gir utslag på blod- og urinprøver lenge før eier merker symptomer. Og når vi oppdager ting tidligere, kan vi begynne å gjøre noe med det tidligere. Dette kan bedre både livskvalitet og prognose for mange av dyrene. 

I seniorpakken ligger det blod- og urinprøve i tillegg til en grundig undersøkelse. Vi inkluderer også en blodprøve som heter SDMA og som kan oppdage begynnende nyreproblemer på et svært tidlig tidspunkt. Katter får i tillegg målt stoffskiftet sitt, siden forhøyet stoffskifte er en relativt vanlig alderdomsproblematikk for dem. 

Velkommen til oss med din senior! 

Stjørdal

Ole Rises gate 5 7500 Stjørdal
Få veibeskrivelse 74 84 00 90