Veterinær GPCert SAS

dorthe.hansen@anicura.no

Dorthe Hansen ble uteksaminert fra Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole i København i 1997. Etter noen år i Danmark flyttet hun til England for å arbeide og å starte sin videreutdanning som kirurg. Dorthe har gjennomført en imponerende rekke kurs innen kirurgi med ortopedi som hovedinteresse. De seneste som kan nevnes er CPD Improved 22 Modul Kirurgikurs som fører frem til “General Prac Certificate in Small Animal Surgery” i København, Danmark. AO Masterkurs Advanced Osteosyntese i Davos, Sveits. EVOA World Orthopedic Veterinary Congress i Bologna/Venezia i Italia, AO Masterkurs Corrective Osteotomies i Cremona, Italia og Advanced Spinal Surgery Course and Laboratory på Iowa State University. Hun mottar henvisninger i ortopedi og bløtdelskirurgi fra mange smådyrsklinikker på Vestlandet og er opptatt i NOVOS (Nordisk veterinærortopedisk selskap) i 2011 hvor det per i dag kun er to norske medlemmer.

Dorthe jobber i dag nesten utelukkende med ortopedi og halthetsutredninger på Dyresykehuset. Hun er også formann for kirurgigruppen i hele AniCura Group. Dorthe utfører de fleste avanserte ortopediske inngrep på klinikken, inkludert artroskopi, nakke- og ryggkirurgi, samt protesekirurgi. Hun holder også kurs for henvisende klinikker og kollegaer.

Nå går hun et masterstudium (deltidsstudium) på universitetet i København hvor man kan spesialisere seg innen et felt. Etterutdanningen tar 3,5 år og heter "Master of Companion animal clinical science".

Utdanning

Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole

Spesialfelt

Ortopedi, bløtvevskirurgi