Begynner hunden din å bli litt grå i bartene? Sover katten din mer enn før? Fra rundt 7 års alder regnes hunder og katter som senior, og fra dette tidspunktet går alderdomsprosessene fortere.

Din seniorhund kan fremdeles være slank og sprek i mange år enda, men hun trenger kanskje at du tilrettelegger litt mer for henne enn tidligere. Har hun vondt i leddene sine, vil kanskje en ny hundeseng og litt endret turregime hjelpe. Dårlig lukt fra munnen kan være tegn på tannproblemer. Tannverk er vondt og ubehandlet kan det føre til sykdommer på indre organer og nedsatt livskvalitet. Noen eldre dyr begynner lettere å legge på seg, og da må du gjerne endre fôrmengden og/eller fôrmerket hennes.

Alt dette kan dyrlegen hjelpe deg med, og vår anbefaling er at alle eldre kjæledyr kommer til minst èn ekstra helsesjekk årlig der vi sjekker tenner, klør, vekt, bevegelighet, samt nyre- og leverfunksjon. Katter bør også sjekke stoffskiftet, da stoffskiftesykdommen hypertyreodisme er vanlig hos eldre katter.

Seniorpakke

I hele september får du knallgode tilbud på undersøkelser av din seniorhund og/eller seniorkatt! Kr. 2100,- per pakke:

Til seniorhunden har vi en pakke som inkluderer en grundig helsesjekk hvor veterinæren blant annet lytter på hjertet, sjekker tenner, pels/hud og bevegelsesapparatet. Du får også inkludert en vaksine, avføringsprøve, urinprøve og blodprøve i denne pakken.  

Til seniorkatten gjør veterinæren også en grundig helsesjekk, samt vaksine, urinprøve, blodprøve og blodtrykksmåling.  

AniPlan Pluss til ditt seniordyr

AniPlan Pluss er satt sammen for å forebygge sykdom og oppdage lidelser på et tidlig stadium hos ditt seniordyr. Ved inngåelse av abonnement får du det meste av forebyggende helsepleie til din hund eller katt inkludert.

Gjennom AniPlan betaler du en gitt sum hver måned, og får innkalling til inkluderte helseoppfølginger året gjennom. Dette gir deg trygghet og økt bevissthet rundt ditt kjæledyrs helse. Med AniPlan Pluss får du inkludert:

Septembertilbud: Tegn AniPlan Pluss til ditt dyr, og vi spanderer første avdrag (verdi kr 349/399).

Seniortur

Ønsker du kunnskap om hvor mye tur du kan gå med din eldre hund? Eller kanskje du vil ha noen tips til seniortrening med hunden?

Vi inviterer til en uformell enkel seniortur med dyrepleier og rehabiliteringsterapeut Merete T. Låstad i nærområdet rundt klinikken. Oppmøte utenfor hovedinngangen, og så går vi opp til Søråshøgda og gjennom skogen der, før vi går ned igjen på klinikken der vi serverer kaffe/te/kakao og vafler til de som ønsker.

Du melder deg på ved å sende en e-post til bergen.sor@anicura.no med antall deltakere og alder på hunden.

Butikktilbud

I likhet med mennesker reduseres energibehovet til de aldrende kjæledyra våre. Skal din hund/katt nyte seniortilværelsen bør vekten holdes på et stabilt og normalt nivå.

Det finnes tiltak som kan forebygge en for tidlig alderdom! I kampanjeperioden har vi derfor tilbud på følgende:

Senioruken

I uke 39 arrangerer vi "Senioruken". Da har vi gratis helsekontroll hos dyrepleier (ta med urinprøve). Timebestilling til bergen.sor@anicura.no. Begrenset antall timer.

Konkurranse

"Når liten blir stor"! Finn frem et bilde av din hund eller katt som liten og et i nåtid. Bildene poster du som en kommentar under det aktuelle konkurranseinnlegget på vår offisielle butikkside på Facebook "Anicura Bergen Sør Butikk".

Ønsker du ikke å poste disse offentlig, eller du ikke har Facebook, kan du sende bildene til oss på mail (bergen.nord@anicura.no)

Vi trekker vinneren i slutten av september som får en fin premie.