Slanking. Noen blir provosert bare de hører ordet. Slanking og trening er i vinden som aldri før, og vi blir eksponert for kampanjer via medier overalt. Men hvorfor er det så viktig? Vi bryr oss ikke om den "perfekte kroppen" eller "5-2 dietten". Vi ønsker at din firbente venn skal opprettholde god helse og et godt humør. Hvordan kan man oppnå det? Vi tror rett mengde mosjon og hjernetrim er nøkkelen.

En undersøkelse foretatt av YouGov for AniCura og Newswire viste at over 40 % av hundene i undersøkelsen fikk mindre enn 30 minutter med tur hver dag. 11 % oppgir at de ikke går daglig tur med hunden sin, og ytterligere 7 % går under 10 minutter daglig. Som dyrehelsepersonell synes vi dette er en trist og farlig utvikling.

Aktivitetsuker i AniCura

Vi ser stadig flere helseproblemer som er direkte knyttet til overvekt og inaktivitet, våre kjæledyr får livsstilssykdommer på lik linje med oss mennesker. Fedme, diabetes, muskel- og skjelettplager er blant disse. Mosjon og riktig ernæring er viktig for å unngå dette.

Vi arrangerer aktivitetsuker i AniCura i perioden 1. til 31. mars der du kan få hjelp til aktivisering og/eller vektreduksjon av din hund eller katt.

Hunden har store behov for å sosialisere og bli stimulert i et miljø utenfor sin egen stue. Dra på ski- eller sykkeltur, la hunden trekke pulk eller vogn, tren bakketrening og gå skogsturer i mer ulendt terreng hvor hunden kan balansere på stokker, steiner og stubber. La hunden søke etter godbiter og leker. Tren lydighet. Har du en eldre eller overvektig hund som ikke klarer så mye, kan du komme på vanntrening hos oss. Trening i vanntredemølle er skånsomt for ledd samtidig som det øker forbrenningen og kondisjonen hos hunden.

Aktivisering er også viktig for katter, spesielt nå som mange katter har blitt dorske av et kjedelig vinterliv. La Pus få gå ut så snart solen titter frem. Inne kan du installere klorepåle eller lage et klatretre, leke med mus, hyssing eller ball. La katten jakte på maten (kast godbiter til den) eller sett matskålen et nytt sted.

"Kom i Form"-tilbud

Konkurranser

Nå er det ingen grunn lenger til å bli sittende i sofaenHer er ingen grunn til å ikke komme seg i aktivitet. Gå, jogg eller løp inn til oss for flere gode råd om kosthold, mosjon og helse.