På flere AniCura-klinikker kan du få akupunkturbehandling til din hund eller katt.

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60

Sertifisert akupunktør

Ved AniCura Dyresykehuset Bergen Sør har veterinær Thomas Øyo sertifisering gjennom IVAS (International Veterinary Acupuncture Society) innen akupunkturbehandling til kjæledyr.

Akupunktur blir anvendt for å lindre smerte og behandle visse sykdomstilstander. Eksempler på tilstander der akupunktur blir ansett for å ha god effekt er muskel- og leddsmerter (som for eksempel artrose, spondylose), overbelastningssmerter (i for eksempel i nedre del av ryggen) samt ved postoperative smerter. 

Slik virker akupunktur 

Ved akupunktur brukes nåler som blir plassert på spesielle akupunkturpunkter som finnes i muskler, sener eller bindevev. 

Når nålene blir plassert sendes det impulser fra det behandlede området til ryggmargen og hjernen. Det oppstår en følelse som for mennesker kan beskrives som pirrende, lammende eller trykkende. Trolig er følelsen den samme for hunder og katter. 

Som et svar på stimuleringen frigjøres kroppens eget morfin – endorfin – som bidrar til å minske smerte. Dessuten øker blodsirkulasjonen der nålene blir plassert. Akupunktur kan ha en meget avslappende effekt på muskulaturen. Behandlingstiden er oftest 20-30 minutter og gjentas vanligvis flere ganger. 

Akupunktur er fremfor alt en symptombehandling. Det er derfor viktig med veterinærundersøkelse slik at behandling av underliggende sykdommer ikke forsømmes. Akupunktur anvendes ofte i kombinasjon med annen behandling, for eksempel fysioterapi eller ved samtidig medisinsk behandling. 

Akupunkturbehandling av dyr krever at personen som setter nålene er utdannet til å akupunkturbehandle hund eller katt, og at utstyret håndteres sterilt. Etter akupunkturbehandlingen kan hunden eller katten bli trøtt og tørst.

Akupunktur kan virke svært effektivt mot mange lidelser:

Noen ganger velges akupunktur i kombinasjon med annen medisin eller behandling. For eksempel kan forkalkninger, stive ledd og muskler ofte behandles med akupunktur og massasje.

Gullakupunktur

Kroniske smertetilstander som har hatt god hjelp av akupunktur, kan ofte få varig smertelindring med gullakupunktur. Dette er små gullstifter som plasseres på akupunkturpunktene under huden som en permanent løsning.

Mange hunder med hofteleddsdysplasi har forsøkt gullakupunktur med godt resultat.

Sertifisert akupunktør

I Norge er det i følge Mattilsynet kun autoriserte veterinærakupunktører som har lov til å utføre akupunkturbehandling på dyr. Veterinær Thomas Øyo har denne sertifiseringen.

Ønsker du å bestille en time til akupunktur på ditt kjæledyr, kan du bestille time ved å ringe oss på telefon 55116060 eller sende oss en e-post.

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60