De aller fleste operasjoner er planlagte, men det oppstår også tilstander som gjør at dyret må opereres akutt.

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60

AniCura Dyresykehuset Bergen Sør har åpen poliklinikk for alle akutte henvendelser i vår åpningstid.

Akuttkirurgi innebærer ofte større risikoer enn en planlagt operasjon. Ofte er dyret påvirket av den sykdomstilstanden eller de traumatiske skadene som må behandles kirurgisk, og dette innebærer at både narkosen og selve operasjonen kan bli mer risikofylt. Så langt det er mulig, prøver man å stabilisere pasienten før narkosen, f.eks. gjennom å gi smertestillende, oksygen og intravenøs væske for å stabilisere blodtrykket. Man tilrettelegger også ekstra, for eksempel ved å ha utstyr klart til blodoverføring om det skulle trenges.

Eksempler på tilstander som kan kreve akuttkirurgi er magedreining, livmorbetennelse, blødende tumorer, tarmslyng, tilstopping i urinrøret eller keisersnitt. Også skader som følge av ulykkeshendelser, for eksempel påkjørsel, kan behøve akutt kirurgisk behandling.

AniCura Dyresykehuset Bergen Sør har alltid kirurgisk kompetanse, og tar i mot alle typer akutte henvendelser i åpningstiden.

Ved behov for akutt hjelp utenom våre åpningstider, må du kontakte veterinærvakten i Bergen Kommune på telefon 82090060. Veterinærvakten er en rullerende vakt mellom de største dyreklinikkene og -sykehusene i Bergen.

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60