Tilstander som kan kreve medisink utredning er for eksempel når et dyr har begynt å drikke mye, spiser lite, kaster opp ofte eller har diaré.

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60

Utredning

Medisinsk utredning kan bli nødvendig ved endring i allmenntilstand, endret pelskvalitet eller muskeltap. Den mediskinske utredningen begynner med at du svarer på spørsmål om dyrets sykdomshistorie. Deretter utføres en klinisk undersøkelse, og vanligvis tas det blodprøver for å finne ut av hundens eller kattens blodverdier og funksjon i indre organer. Ofte komplementeres undersøkelsen med urinprøve og utvidede blodprøver som for eksempel hormonanalyser.

Ut fra hva som kommer frem fra sykdomshistorien, undersøkelsen og prøvene, kan ulike bildediagnostiske undersøkelser også inkluderes i utredningen, f.eks. røntgen, ultralyd eller endoskopi.

Innleggelse

Noen ganger kan det være aktuelt å hospitalisere hunden eller katten for å gjøre mer omfattende undersøkelser, f.eks. ved visse metabolske forstyrrelser, eller for å gi behandling av sykdomssymptomer og den underliggende sykdommen.

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60