Direkte oversatt betyr rehabilitering ”å gå tilbake til tidligere funksjon”. Det innebærer at dyret trenes for å igjen kunne tilpasse seg et normalt liv.

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60

Stadig mer kompliserte kirurgiske inngrep utføres på hunder og katter. Det innebærer at etterspørselen og behovet for rehabilitering og etterbehandling øker. Ved AniCura legger vi stor vekt på rehabilitering og behandling etter operasjonen.

Hva bør rehabiliteres?

I utgangspunktet bør alle ortopediske pasienter gjennomgå tilpasset rehabilitering. Denne bør startes så snart som mulig etter skade og/eller operasjon.

AniCura Rehab Bergen tilbyr rehabilitering av hund, katt og kanin. Her har vi vanntredemølle, terapilaser, vibrasjonsbehandling, akupunktur og treningsutstyr.

Eksempler på hva som bør rehabiliteres

For et treningsopplegg kan ett enkelt besøk være nok, men oftest strekker behandlingstiden seg over lengre tid med kontinuerlig oppfølging til hunden eller katten har oppnådd så god funksjon som mulig ut i fra sine forutsetninger.

Rehabilitering har også en viktig funksjon for dyr med skader som man ikke kan rette opp med kirurgi, men der tilstrekkelig rehabiliteringstrening kan gi funksjonen tilbake.

Hva koster det?

Pris vil variere utfra skadeomfang og hvilken behandlingsplan som settes. I dag dekker de fleste forsikringsselskap rehabilitering. Les i dine villkår om dette gjelder deg.

Vår rehabiliteringsterapeut

Sarah Arnesen er autorisert hundemassør og rehabiliteringsterapeut. Hun har gjennomført flere kurs innen sportsmedisin og fysisk trening av hund, og hjelper din hund med rehabilitering etter sykdom/skade, samt vedlikeholds- og styrketrening av brukshunder. Sarah tar også pasienter for massasje og muskelbehandling.

Lurer du på noe?

Om du har spørsmål om rehabilitering, er du velkommen til å ta kontakt med vår terapeut.

Velkommen til rehabilitering hos oss!

 

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60