Vanntrening i vanntredemølle – Water Walker

Trening i vann kan skje i en vanntredemølle. Dette er en vannbasert treningsmåte tilpasset hunder og innebærer at hunden går på et rullebånd i vann. Vannivået og hastigheten på båndet varieres avhengig av type skade samt hundens alder og dagsform.

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60

Fordelene med vanntrening

Å trene i vann har mange fordeler, hvor den største er at vannet avlaster leddene samtidig som det gir motstand til muskulaturen. Desto større hastighet det er på tredemøllen, desto større motstand blir det i vannet. Man kan også øke mengden vann i tredemøllen for å regulere motstanden. Det er tyngre for hunden å gå i dypt vann enn i grunt. Vannet avlaster vekten fra hundens ledd og bidrar til at hundens bevegelsesmønster kan endres. Vannet gir også en viss stabilitet, noe som er en stor fordel for pasienter med dårlig balanse, f.eks ved ryggskader. Treningen i vann styrker hele den langsgående rygg- og benmuskulaturen svært effektivt og stimulerer hele bevegelsesaparatet samtidig som den er avslappende.

Fordelen med vanntredemølle i forhold til svømming er at hunden må bruke alle fire beina og ikke bare jobbe med frambeina. Hastighet og motstand kan også reguleres ved hjelp av vannivået og underlaget, noe som gir en mer styrt trening. Ettersom treningen kan reguleres på flere måter, blir den individuelt tilpasset, og dette øker forutsetningene for en god rehabilitering.

Hvem kan trene i vanntredemølle?

Vanntrening er flott som rehabilitering etter skader, men også midt i blinken for friske hunder som trenger å trene opp kondisjon, styrke eller å gå ned i vekt.

Vanntredemøllen er også et svært godt alternativ til hunder som ikke liker å bade, ettersom de kjenner en viss trygghet når de alltid har bakkekontakt. Etter en rolig introduksjon pleier også hunder som ikke liker vann å venne seg til tredemøllen.

Trene hos oss

Ved AniCura Dyresykehuset Bergen Sør at vi ekstra stor vanntredemølle med plass til selv de største hundene. Vår terapeut,  Sarah Arnesen er til stede på avdelingen slik at vi har treningstilbud fra mandag til fredag. Lørdager er det mulighet for egentrening av friske hunder (etter opplæring).

Bergen Sør (Nordås)

Søråshøgda 7 B 5235 Rådal
Få veibeskrivelse 55 11 60 60