Frukt og grønt som papegøyer kan spise

Tilby fuglen din en variert kost med frukt og grønt hver eneste dag.

Grønnsaker er en viktig del av fuglenes kost og bør utgjøre ca. 15-30% av kosten avhengig av art. Grønnsaker tilfører fuglen vitaminer, mineraler og karbohydrater. Frukt bør kun utgjøre ca. 5% av kosten pga. det høye sukkerinnholdet. Sørg for å vaske både frukt og grønt grundig før du serverer.

Det kan med fordel tilbys økologiske grønnsaker og frukt for å unngå sprøytemidler. Tilby kun ferske grønnsaker og frukt som du selv ville spist. Frukt og grønt som ikke er spist opp bør fjernes daglig, og skålen rengjøres før nye grønnsaker blir servert. Vær oppmerksom på at vanninnholdet i frukt og grønt er høyt, og at urindelen av fuglens avføring vil bli mer våt. Dette er helt normalt.

Gode grønnsaker og frukter

Grønnsaker

Frukter:

Rødbeter (skrellet)

Eple

Gulrot med topper

Bær

Kokte søtpoteter

Mango

Kål

Ananas

Persille

Kirsebær

Grønne Bønner

Banan

Tomat

Pære

Paprika i alle farger

Fersken

Blomkål

Granateple

Brokkoli

Aprikos

Aubergine

Druer

Kålrot

Alle kjerner må fjernes fra epler og aprikoser

Sukkererter

 

Mørkegrønne salater

 

Mais

 

Reddiker

 

Mat som bør unngås

Menneskemat (inkludert matrester), kaker, kjeks, kaffe, kakao, alkohol, salt, avokado, fruktkjerner (for eksempel fra epler). Sopp, løk og hvitløk, poteter og kakifrukt.