Har min hund pollenallergi?

Er det slik at hunden din slikker, småbiter eller klør seg mye i pollensesongen? Denne atferden sammen med irriterte, rennende øyne er vanlige tegn på at din firbente venn kan ha pollenallergi.

Pollensesongen er her

Blomstringstiden er ikke bare på våren, noen planter blomstrer på sommeren og andre på begynnelsen av høsten. Hvis du har en allergisk hund kan dette bety mye kløe og irritasjon i hele sommerhalvåret. Pollen finnes i blant annet ugress, busker, trær og gress. Vanligvis kommer symptomene både for hund og mennesker fra et overaktivt immunsystem. 

Besøk veterinæren

Hvis du mistenker at hunden din har pollenallergi bør du ta en tur til veterinæren for en sjekk. Veterinæren vil kunne anbefale den best tilpassede behandlingen for dyret ditt. Typen behandling vil avhenge av hvor omfattende allergien er. Hunder med alvorlig allergi trenger kanskje antihistaminer eller immunterapi, men hvis pollenallergien er mildere kan det være nok å bruke anbefalte pleieprodukter for å dempe symptomene. 

Ta et bad

La hunden din bade/dusje oftere enn før og bruk en hypoallergen anti-kløesjampo med beroligende ingredienser. Slik sjampo er veldig god når man skal pleie tørr og sensitiv hud som klør.  

Tørk potene

Hvis dere er ute på tur i pollensesongen vil hunden din komme i kontakt med allergener fra gress, ugress, blomster eller trær. Det er derfor en god ide å tørke av potene og kroppen med et fuktig håndkle når dere kommer hjem. Da vil du bli kvitt mye pollen.

Gjør rent hjemme

Naturligvis vil pollen trenge inn gjennom åpne vinduer eller når du åpner døren etter en tur. Støvsug derfor så ofte du kan, minst en gang i uken for å fjerne pollen. Og ikke glem å rengjøre tepper og gardiner.

Avvent

Det som beskrives i teksten går vanligvis over innen 24 - 48 timer. Om problemene vedvarer etter 72 timer, anbefaler vi at du kontakter veterinær.

Finn en klinikk som kan hjelpe deg.