Hvordan fjerner jeg flått på hunden min?

Se for deg en flått som gjemmer seg i det lange gresset, klar til å slippe seg ned på hunden når den går forbi. Slike små edderkoppaktige parasitter er kanskje det siste du har lyst til å tenke på en fin sommerdag. Dessverre må du det hvis du ikke vil at de skal suge seg fast i deg eller kjæledyrene dine.

Hund og flått – hva man skal gjøre og ikke gjøre

Hver årstid har sin sjarm, og når været skifter fra kalde til varme temperaturer, er det viktig å være oppmerksom på flått. Disse små parasittene kan bære med seg sykdommer som utgjør en helserisiko både for deg og hunden din.

Flåttbårne sykdommer

Vanligvis er flåttbitt harmløse, men noen flått bærer sykdommer som kan smitte når de biter seg fast for å suge blod. Noen av de vanligste sykdommene kjæledyret ditt kan få av et flåttbitt er:

Fjern flåtten raskt

Den flåttbårne sykdommen vil vanligvis utvikle seg i løpet av noen dager til noen uker etter hunden din har blitt bitt. Men hvis du sørger for å fjerne flåtten innen 24 til 36 timer vil du kunne senke risikoen for at hunden blir smittet. Det er derfor veldig viktig å sjekke hunden din, og fjerne flått med en gang hvis du finner noen.

Hva du skal gjøre og ikke gjøre

Her er det du skal gjøre og ikke gjøre hvis du finner en flått på hunden din:

Gjør dette:

Ikke gjør dette:

Vri aldri flåtten hvis du fjerner den med pinsett.

Ekstra forholdsregler

Visste du at det finnes flåttavstøtende midler du kan bruke for å unngå ekle parasitter?

Tyggbare tabletter, dråper til å ha på huden, sprayer og halsbånd kan hjelpe – spør veterinæren om råd.

Men husk – disse produktene er ingen garanti mot flåttbitt, så sørg for å gjøre det til en rutine å sjekke hunden etter at den har vært ute.