Kan mitt dyr bli bloddonor?

Ønsker du at kjæledyret ditt skal være en livreddende superhelt? Det kan det bli om det donerer blod. Ditt kjæledyrs blod kan bokstavelig talt være forskjellen mellom liv og død for en pasient.

Hver dråpe teller!

Så lenge det finnes skadede og syke kjæledyr vil det være behov for hunder og katter som bloddonorer. Siden det ikke er mulig å produsere kunstig blod, er frivillig bloddonasjon helt avgjørende for helsevesenet i hele verden, både for folk og dyr.  

Ved å donere blod vil din firbente venn gjøre en stor forskjell. På våre klinikker trengs det blod til operasjoner, akuttbehandling, behandling av blodsykdommer eller på grunn av skader eller inntak av giftige substanser. Andre lidelser som krever ekstra blod er IHA; immunmediert hemolyttisk anemi, en sykdom som angriper dyrets røde blodlegemer.

For å kunne kurere disse sykdommene og skadene og for å redde liv er det et konstant behov for nye katter og hunder som kan gi blod. Se nedenfor om kjæledyret ditt fyller kravene til å bli en helt, eller kontakt oss hvis du vil vite mer om bloddonasjon.

Har kjæledyret mitt det som skal til for å bli en bloddonor?

Hvor ofte kan kjæledyret mitt gi blod?

Hunder: 3–4 ganger i året, ca. 420 ml hver gang.

Katter: 4–6 ganger i året, 40–50 ml hver gang.

Behovet for nye bloddonorer er enormt. Så kontakt gjerne din nærmeste AniCura-klinikk for å finne ut om kjæledyret ditt har det som trengs.

Frivillig og livsviktig innsats

Blodgiving er en frivillig innsats fra dyreeiere med et ønske om å hjelpe oss å redde liv. Man får likevel en kompensasjon i form av gratis AniPlan basis abonnement og en fôrsekk.

Les mer om AniPlan her

Våre blodgivere får også en årlig helseundersøkelse med blodprøver, vaksinering og resept på nødvendig behandling mot innvollsorm og flått, som en del av blodgiverprogrammet.

Som eier til en blodgiver får man god kontroll på hunden og katten sin helsetilstand.

 Vi takker alle nåværende og fremtidige donorer – dere hjelper oss å redde liv!