Medisinering av hund

I forbindelse med et veterinærbesøk kan det være at du får resept på medisin som hunden trenger. Medisineringen er en del av behandlingen, og svært viktig for at hunden skal bli frisk.

Tabletter

Mange medisiner forekommer bare i tablettform eller som kapsler. Noen medisiner skal ikke gis sammen med mat, mens andre bør gis sammen med mat. Kapsler skal stort sett ikke deles opp.

Les medisinens pakningsvedlegg nøye!

Det pleier å gå bra å knuse de fleste tabletter og blande de i maten, men da må man være sikker på at hunden spiser helt opp. Den letteste måten å gi tabletter/kapsler er likevel å gi de direkte i munnen. Det fins tablettinngivere som kan gjøre det litt enklere. Er hunden veldig glad i mat kan det fungere å gjemme tabletten i en kjøttkake eller lignende.

 Hvordan gis tabletter?

 

Flytende medisin

Flytende medisin kan ofte gis med skje. Om det er vanskelig finns vanligvis medisindoseringssprøyter på apoteket. For noen medisiner følger det med egen sprøyte. Husk på å ikke sprute medisinen rett ned i halsen. Da kan medisinen komme ned i luftrøret.

 

En del flytende medisin kan med fordel gis på maten. Gi gjerne en mindre mengde mat først sammen med medisinen, så du er sikker på at hunden har fått i seg alt. Deretter kan hunden få resten av maten sin.