Hvordan gir jeg katten medisin?

I forbindelse med et veterinærbesøk, kan reseptbelagte medisiner skrives ut. Medisineringen er en del av behandlingen som er viktig for at katten skal bli frisk.

 

Tabletter

Mange medisiner forekommer kun i tablettform eller som kapsler. Visse medisiner bør man ikke gi samtidig med fôring, mens andre helst bør gis sammen med mat. Kapsler kan som regel ikke deles. Les medisinens pakningsvedlegg eller hør med din veterinær.

Ettersom en del medisiner ikke smaker noe godt for katten, er det ikke alltid en god idé å knuse dem og legge dem i maten. Enkelte tabletter kan man knuse og blande i smør, leverpostei eller kaviar og deretter smøre det på fremlabbene slik at katten kan slikke i seg medisinen. De er svært renslige og vil som oftest vaske seg når de blir tilgriset. I blant kan man lure tabletten inn i katten ved å pakke den inn i noe godt som f.eks leverpostei eller skinke. Dersom medisinen gis i maten er det viktig å kontrollere at katten har fått i seg all medisinen. Dersom man ikke kan gi tabletten sammen med mat, må man gi dem direkte i munnen. Det finnes ulike tablettgivere som kan lette medisineringen.

Hvordan gis tabletter?

Flytende medisin

Det følger oftest med en doseringssprøyte til flytende medisin. Ikke sprut medisinen rett ned i halsen for da kan det komme ned i luftrøret i stedet.

Noe flytende medisin kan man med fordel gi på maten. Gi gjerne kun en liten mengde mat først sammen med medisinen slik at man er sikker på at katten får i seg alt. Når dette er spist opp, kan man gi resten av maten.