Pelsstell på katt

Forskjellige katteraser har ulike behov for pelsstell. Av og til kan pelsen være vanskelig å stelle og iblant kan det være behagelig for dyret å få klippet bort en del pels, særlig om sommeren

Langhårede katter trenger regelmessig pelsstell i form av å bli gredd eller eventuelt klippet for å unngå floker. Det er en risiko for at katter får i seg hår som blir til hårballer som i verste fall kan sette seg fast i mage-tarmkanalen og føre til at katten må hasteopereres for å fjerne hårballen. Den beste måten å forebygge hårballer er daglig kjemming for å fjerne så mye løst hår som mulig.  Det finnes både fôr og kosttilskudd som kan være med på å forebygge hårballer og for å lette nedbrytningen av hår hos katten.

Uavhengig av pelstype kan det være nødvendig å bade/vaske katter som går ute. Det samme gjelder innekatter med lang pels. Det er viktig å introdusere vann forsiktig og det holder med en temperatur på 38 grader. Det er også viktig å bruke sjampo og balsam beregnet på katter siden de har andre behov enn mennesker. Etter badet/dusjen tørkes katten. En del katter tolererer hårføning, mens andre blir veldig redde. Etter at katten er tørr kan man begynne å gre ut små floker. Noen floker sitter helt fast og må klippes bort. Hvis det er mye floker kan det være nødvendig å dra på en dyreklinikk for å gi katten bedøvelse for å få klippet bort alle floker. Hvis du trenger hjelp med dette, kontakt oss gjerne for timebestilling.