Hvordan bade et marsvin.

Marsvin sørger for å vaske og holde pelsen ren selv. Derfor er det sjeldent nødvendig å bade marsvinet. Marsvin er små dyr med stor overflate, de blir fort kalde når de er våte. Derfor er det viktig å vite hva man gjør om man må bade marsvinet.

Grunner til å bade marsvin

Det finns flere grunner til å bade marsvinet sitt.

Slik bader du marsvinet

Marsvinet bades i lunkent vann, gjør det forsiktig vått på bakparten og over ryggen. Marsvin er ikke glade i vann og svømmer dårlig. Hold hele tiden hånden under marsvinet. Pass på så ikke mer av dyret enn nødvendig blir vått. Om nødvendig kan du bruke en parfymefri sjampo, men pass på å skylle godt. Er det snakk om en medisinsk sjampo, bør den først skylles ut etter 5 min. Da er det viktig å passe på at marsvinet ikke blir kaldt.

Etter badet

Marsvin får lett luftveisinfeksjoner hvis de blir kalde. Og et kaldt marsvin kan i verste fall dø. Derfor skal marsvinet straks tørkes, sørg for at det er helt tørt før det kommer tilbake i buret. Først frotterer du pelsen med et tørt håndkle, deretter føner du pelsen til den er helt tørr. Hold hele tiden en hånd der hvor den varme luften kommer slik at ikke marsvinet blir for varmt.