Toggle menu

Aktuelt


Her finner du store og små nyheter fra AniCuras verden, historier om dyr vi har møtt og blitt glade i, gladsaker, og våre sosiale medier.

 

Åpningstider i påsken 2017

Mandag og tirsdag 10-11/4 har vi vanlige åpningstider med drop in 9-11, timebestilling og resepsjonen åpen 9-1930.

Onsdag før skjærtorsdag, 12/4 , har vi drop in 9-11 og klinikken stenger 12.

Skjærtorsdag, Langfredag, påskehelgen og 2. påskedag holder klinikken stengt.

Tirsdag 18/4 åpner vi som vanlig klokken 9 og har drop in 9-11, timebestilling og resepsjon åpen til 1930.

God påske! 

Farer som truer i påsken :)

Nå er det like før påsken setter inn, og mange har nok allerede tatt påskeferie. Hvis man reiser på fjellet med hunden og skal gå på ski må man passe på labbene, særlig hvis det er skareføre. Det er lurt å bruke snøsokker for å skåne potene når det er isete føre. Hvis man bruker fjellski med stålkanter så husk at mange hunder kommer til veterinær med kuttskader på grunn av skarpe stålkanter. Vær oppmerksom på at stålkanter kan lage stygge kutt i huden hvis man er uheldig, og det hender dessverre også at det går utover sener og ledd!
 
På fjellet er det sterk sol hvis man er heldig med været, og vi er flinke selv til å bruke solbriller for å hindre snøblindhet. Husk at hunder også kan få stråleskader i øynene ved sterk sol og hvit snø! Det finnes solbriller til hund, ellers må man passe på at hunden ikke er for lenge ute i sterk sol, særlig når den skinner på snø, og i høyden. Dersom hunden viser tegn til snøblindhet (rød i øyne, rennende øyne, kniper med øynene, lyssky) må man holde den inne når det er sol ute til det er bra igjen, oppsøk veterinær ved sterke symptomer!
 
Dersom det blir lange turer og sterk kulde/vind må man være oppmerksom på faren for frostskader som kan oppstå, særlig på tynt behårede steder som pung og spener. Man kan gjerne ha på en dress som beskytter testikler og pung dersom man skal å langtur i kulda.
 
I lavlandet er flåtten i gang med å lete etter blod. De første generasjonene overvintrer, og nå som det ikke er frost om natten har vi allerede fått inn meldinger om flått på hundene og kattene. Det kan være greit å starte med flåttmiddel dersom man skal til områder med mye flått.
 
Vi har også fått inn de første rapportene om huggormbitt på hund! Det er lurt å være litt ekstra oppmerksom nå når det enda er kaldt og ormen er relativt treg, men kommer frem om dagen for å sole seg. Den er ikke like rask til å stikke av, og det er dermed fare for at hunden blir bitt. Prednisolontabletter brukes ikke lenger som "huggormpiller", da det er vist at de ikke ar noen effekt, og det som gjelder er å holde hunden mest mulig i ro, og oppsøke veterinær.
 
Når det gjelder katter er det mange unge katter som skal ut for første gang nå i påsken. Pass på at de er store nok til å finne veien hjem hvis de går litt unna og kanskje blir skremt til å løpe avgårde, og pass også på at de er ID-merket slik at de kan komme hjem hvis de blir borte! Katter kan også få flått og lopper, og det fins flere typer flåttmiddel til katter som kan brukes dersom det er et problem med flått på katten. Nytt av året er flåttmiddel som varer i tre måneder, men denne har det vært litt problemer med å skaffe på apoteket på grunn av stor etterspørsel. Snakk med oss om flåttmiddel og loppebehandling til katten din. Kattene får tak i fugler og smågnagere nå også, og det er lurt å vurdere ormebehandling dersom kattene spiser byttedyr. Det største problemet på voksne katter er bendelorm, som de kun får ved å spise byttedyr. Katter kan også bli bitt av huggorm, selv om de ofte er flinke til å fange ormen uten å bli bitt, så vær obs på om katten din pleier å fange ormer, og ta kontakt med veterinær dersom den plutselig blir hoven i en labb eller i hodet og du kan ha mistanke til huggormbitt.
 
Mange hunder er glade i vann, og bader gjerne selv om det er kaldt. Noen hunder kan få såkalt "vannhale" når de bader i veldig kaldt vann. Halen henger og er vond, og hunden vil ikke logre og bruke halen som normalt. Dette er sjelden farlig, men det kan være lurt å få sjekket hunden hvis slike symptomer oppstår, da det er fint å få utelukket andre skader som brudd eller bløtvevsskader, og man kan få smertestillende/betennelsesdempende dersom det er veldig ubehagelig/vondt for hunden.
 
Ellers er det jo endel godteri og sjokolade som konsumeres i påsken, husk at sjokolade ikke er hundemat, da hunder reagerer kraftigere på theofyllin i sjokoladen enn oss mennesker. Det er lurt å gjemme unna sjokoladen når man forlater rommet :-)
 
Vi har stengt i påskehelgen, men ring telefonsvareren vår så får dere opplyst hvem som har vakt. Dere kan alltid ringe
Anicura Jeløy Dyreklinikk på 69 91 10 90 eller
Norges Veterinærhøgskole NMBU i Oslo på
vaktnummer 820 90 102 for akutthjelp!
 
God påske til store og små! Tirsdag 18/4 er vi tilbake med normale åpningstider, med drop in 9-11 og timebestilling/resepsjon 9-1930!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nye regler for korttidsreiser til Sverige og Danmark fra 1/1-2017! 

Fra 1/1-2017 blir det ikke lenger mulig å gi én ormekur før reise fra Norge og så kunne returnere fra Sverige eller Danmark innen 5 dager. Nå må man enten til veterinær i utlandet 24-120 timer før innreise, eller man må behandle to ganger før man reiser, for så å behandle hver 28.dag inkludert etter hjemkomst. Se lenken under for mer informasjon! 

http://www.anicura.no/aktuelt/nyheter/2016/nye-regler-for-utenlandsreiser-med-hund/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tannrens - en titt bak kulissene!

Tannrens på hund og katt har vi mange av på klinikken hver uke. Tannstein og tann-/tannkjøttsykdommer er svært vanlige problemer på kjæledyrene våre. Mange ganger kommer dyret inn bare for å fjerne litt tannstein, men så blir det funnet tannproblemer som må behandles og tenner som må trekkes. Ofte kan dette være smertefulle tannproblemer som dyret ikke har vist symptomer på, og mange ganger får vi tilbakemelding etter behandlingen om at dyret har blitt i bedre form når problemene er borte selv om eieren ikke hadde oppfattet at dyret hadde vondt i munnen. 

Det er ikke så lett for eier å vite hva som skjer med hunden eller katten fra de leveres inn om morgenen til de hentes igjen etter noen timer. Denne filmen gir et godt bilde av hvordan hunder og katter blir behandlet under tannsteinfjerning og tannsjekk hos oss, og viser litt av den grundighet og faglige ekspertise som ligger bak en tilsynelatende enkel sak som å rense tenner. Ta en titt på videoen under, så vet du litt mer om hva som skjer bak kulissene når du overlater ansvaret for hunden eller katten din til oss 

https://youtu.be/dwOFhAjmt5o

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Er hunden din redd for nyttårsraketter?

Nå nærmer det seg nyttårsaften, og mange hunder blir redde og stressede av nyttårsrakettene. Det er mulig å bruke tilvenning med en CD med lyder, og man kan benytte medisiner på selve nyttårsaften dersom angsten er svært stor. Snakk med oss om hvilke medisiner og råd som er mest aktuelle for akkurat din hund. 

Her er Den norske veterinærforenings mening om bruk av angstdempende medisiner på nyttårsaften: Bruk av medikamenter på redde hunder.pdf - Den norske ...