Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Forsikring

En god forsikring senker de totale kostnadene for deg som hundeier om noe skulle hende hunden din, og vi anbefaler alle eiere å tegne forsikring både til hund og katt.

De aller fleste hunder blir akkurat som oss mennesker iblant syke og behøver hjelp. Når du forsikrer hunden, betaler du en årlig premie og i tillegg til denne, betaler du en egenandel om du må benytte deg av forsikringen. Egenandelen varierer mellom forsikringsselskapene og avhenger av hvilken type forsikring du velger. Egenandel har ofte en periode på 100-125 dager. Det vil si at du kan måtte betale flere egenandeler pr år. Månedskostnadene for en forsikring varierer fra forsikring til forsikring og også for forskjellige raser. Kostnader for veterinærbesøk og forsikring kan variere ettersom hvor i landet du bor. En del forsikringsselskap tilbyr valperabatt, noe som innebærer at om du tegner en forsikring for hunden din mens den er valp, betaler du en lavere premie det første året. Undersøk gjerne kostnadene og vilkårene hos ulike selskap og vær oppmerksom på visse reservasjoner for noen raser. Les mer om hvordan du kan forsikre din hund her.

Ulike forsikringspriser for ulike hunderaser.

I dag kan veterinærklinikkene tilby deg og din hund mange flere typer behandlinger enn før, så det er viktig å tenke på hvor mye du ønsker å bruke på hunden om den skulle bli alvorlig syk. Ulike raser har anlegg for ulike lidelser og det påvirker prisbildet på forsikringen. For eksempel er det mer vanlig at kortsnutede raser får problemer med øre/nese/hals, mens store tunge raser lettere kan få leddproblemer. Finn derfor ut hva som gjelder for den rasen du velger slik at du kan ta stilling til kostnaden.

Det er også stor forskjell på hva og hvor mye de forskjellige forsikringene dekker. En dekning på 10.000 korner kan høres rikelig ut, men skulle hunden for eksempel bli påkjørt eller trenge akutt kirurgi, vil ofte sluttsummen komme høyere enn dette. Noen selskaper tilbyr ekstraforsikringer som dekker for eksempel kreftbehandling, rehabilitering og medisiner.

 

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.