Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Gode vaner

En hund har mange særpreg – som gjør den til akkurat den skjønne voffsen den er Den bjeffer, biter, tigger, hopper, tygger på ting, jakter, rømmer, hører ikke bestandig etter, ligger i sofaen og mye mer.

Det er vår oppgave å lære valpen hvilke regler som gjelder i vårt hjem, dog uten å menneskeliggjøre den. Bestem deg for hva du aksepterer. Det som er tillatt i ett hjem, er kanskje ikke lov i et annet. Vil du for eksempel ikke at hunden skal tigge, må hele familien være enige om å aldri gi hunden godbiter og mat ved bordet. Det er din oppgave som eier å veilede valpen, på en rolig og vennlig, men fast og konsekvent måte. Ikke kjeft på valpen, men ignorer en uønsket adferd, så lærer den seg raskt at det er positivt å gjøre riktig. Tygger valpen på en sko eller hendene dine, gi den heller en av sine egne leker og belønn når valpen leker med den isteden. Ofte gjentar hunden en uønsket adferd, fordi du belønnet den med oppmerksomhet, selv om det var en negativ oppmerksomhet. Med positiv forsterkning og belønning får du en så konfliktfri relasjon til valpen som mulig.

 

 

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.