Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Hvordan blir valpen stueren?

Å lære valpen renslighet handler ikke bare om hvordan vi lærer valpen å ikke tisse inne, men også hvordan vi lærer den å tisse ute. Det krever tålmodighet og masse godbiter.

Valpen bør ut ofte. Som grunnregel skal valpen ut når den har lekt, sovet, spist eller drukket. Er valpen veldig aktiv i en periode av dagen, skal den vanligvis ut oftere. Er valpen i ro, kan den holde seg lenger.

Du kan ikke forvente at en ung valp klarer å si fra til deg når den må ut. Den vil gjerne gå litt vekk fra soveområdet, snuse litt rundt og så gjøre sitt fornødne, dette er signaler du kan se etter. Det er vårt ansvar å ta valpen med ut til riktig tid.

Ta valpen med ut så snart du tror det er tid og bli ute hos valpen til den har gjort fra seg. Ros valpen når det skjer (du kan også eventuelt gi den et signal samtidig) og gi den en godbit. På den måten blir det en god opplevelse for valpen å gjøre fra seg utendørs, og den får ikke godbit/ros når den gjør fra seg innendørs. Snart vil den begynne å gå mot døra når den har behov for å gå ut.

Hvis uhellet er ute, sørg for å rengjøre området grundig. Ikke kjeft på den, bare gå tilbake til planen med å ta valpen utenfor når du tror den må gjøre fra seg.

Hvis valpen våkner om natten, må den vanligvis ut for å tisse. Det samme om morgenen. Så snart valpen våkner skal den ut. Det er ikke tid til at du selv får tisset, lager en kaffekopp eller bruker ti minutter på å kle på deg, så vær forberedt. Hvis valpen gjør fra seg innendørs om morgenen, prøv å stå opp 30 min før neste dag. Du kan også prøve å gi valpen mat litt tidligere kvelden før.

Man skal aldri straffe valpen om den gjør fra seg innendørs. Det er utelukkende vårt ansvar om det skjer uhell. Straff og kjeft vil gi valpen negative assosiasjoner med det å gjøre fra seg, og du kan oppleve at den for eksempel gjemmer seg bort innendørs for å gjøre fra seg under sofaen eller inne i et skap så du ikke skal se det.

Det er lett å få en stueren valp, men det krever tålmodighet og tid. Husk at valpen skal ut når den har sovet, kort tid etter at den har spist eller drukket og når den har lekt eller vært i bevegelse en periode, når det kommer gjester og utenom det ca. en gang i timen i løpet av dagen.

 

 

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.