Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Valpens første uker i nytt hjem

Valpens første tid i hjemmet ditt er den mest påvirkelige tiden i livet dens. Nå setter du virkelig standarden for hvem valpen skal bli og du kan gi den ro, trygghet og et godt grunnlag for å bli en avbalansert hund!

Når valpen er mellom 4 og 12 uker gammel, gjennomgår den en viktig periode i livet. Det er sosialiseringsperioden da valpen gjennomgår viktig fysisk og mental utvikling. Mellom 8 og 12 ukers alder er hundevalpen ekstra følsom og trenger en trygg og rolig tilværelse for å bli et harmonisk individ. Så når valpen kommer inn i hjemmet ditt for første gangen har den altså sin mest påvirkelige periode i livet sitt. Det er viktig at dere lærer å kommunisere med hverandre på en tydelig måte og at dere blir trygge og fortrolige med hverandre. Det er like viktig med vennlighet og belønning som med tydelighet og konsekvens.

Gi valpen en rolig start på sin nye tilværelse

Når du henter valpen din så blir den med en gang utsatt for mange nye inntrykk: nye dufter, mennesker, dyr og opplevelser som kommer til å berike valpens liv, men det kan også bli for mye for den unge hunden å ta inn på en gang.

Derfor er det viktig å introdusere valpen i ro og fred til alt det nye og ukjente. La den bli kjent med den nye familien og det nye hjemmet før den treffer mange andre mennesker og opplever fremmede miljøer. Det behøver ikke ta lang tid. Valpen lærer seg for hvem som hører til, og denne fortroligheten bygger man best opp i hjemmet den første uken.

Hunden din kan med fordel få begynne å treffe andre snille hunder av begge kjønn, og gjerne av ulike størrelser og aldre i rolig takt. Valpens tid sammen med moren og søsken har lagt grunnlag for et god sosialt samvær med andre hunder og det er viktig for den å få fortsette å utvikle sin sosiale kompetanse.

 

Ta kontakt med veterinær

Hvis du synes dette høres ut som symptomene kjæledyret ditt har, anbefaler vi at du tar kontakt med en veterinær for en konsultasjon.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.