Hvordan pusser jeg tenner på katten?

Hvor ofte pusser du kattens tenner? Med regelmessig tannpleie kan du forhindre mange problemer, som for eksempel betennelse i tannkjøttet, tannstein og dårlig ånde. Følg disse enkle stegene for å lykkes med tannpussing.

Fem steg for å bedre kattens tannhelse

Bevisstheten rundt kattens tannhelse er fortsatt lav hos mange. Nesten en tredel av katteeiere får aldri kattens tenner undersøkt hos en veterinær. Akkurat som for oss mennesker er katter utsatt for plakk, tannstein og betennelse i tannkjøttet om tannpleien blir neglisjert. Å pusse tennene nå og da er derfor en god måte å holde slike ubehageligheter unna.

Hvordan pusser jeg kattens tenner?

  1. Begynn helst når katten fortsatt er en kattunge. På den måten er det enklere for katten å bli vant til tannbørsten. Begynn når katten er rolig og start med å forsiktig berøre kattens munn. Belønn katten umiddelbart hvis den forholder seg rolig og er samarbeidsvillig. Gå sakte videre med å bevege fingeren og deretter en bløt svamp langs tennene og tannkjøttet. Det kan kreves flere runder før man kommer til neste steg - tannpussingen.
  2. Bruk en våt og myk tannbørste eller en fingertannbørste. Hvis du skal bruke tannkrem bør du være veldig forsiktig. Tannkrem kan komplisere pussingen, katter liker ofte smaken og kan ende opp med å ville slikke den av i stedet for å la deg pusse. Husk at du må bruke spesialtannkrem for dyr!
  3. Puss med sirkulære bevegelser, med fokus på kattens tannkjøttrand. Begynn bak i munnen og beveg deg fremover. Den ytre siden av tennene er viktigst siden matrester og plakk vanligvis finnes der.
  4. Ta det rolig og behold en positiv og forsiktig væremåte. Ikke tving katten og glem ikke å rose og belønne med godbiter. Vær tålmodig, og ikke ha urimelige forventninger om fremgang.
  5. Og husk, hvis din pelskling din synes dette er en morsom lek som leder til en belønning – vil den være mer med på leken.

Vi anbefaler også å besøke veterinæren en gang i året for å få kattens tenner undersøkt, og om nødvendig for å motta råd og hjelp.

Metoden er lik som på hund, se film om hvordan det gjøres her

Ta kontakt med veterinær

Last ned AniCura-appen


Så har du en AniCura-veterinær med deg i lomma uansett hvor du er, hver dag mellom 0700 og 2200.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.